eur:
391.93
usd:
359.33
bux:
72253.66
2024. július 13. szombat Jenő

Nincs végleges megoldás a Rába habzására

Bécsben az előrelépés ellenére egyelőre nem véglegesítették a Rába-habzás problémájának megoldására kidolgozott megoldási csomagot a közös magyar-osztrák akciócsoport ülésén.

A magyar küldöttség vezetője a találkozó után azt mondta: az akciócsoport három hét múlva, Magyarországon tervezett újabb ülésén egyeztet a megvalósítás ütemtervéről.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium kabinetfőnöke arról is beszélt, hogy arra kérték az osztrák vízügyi tárcát, hogy közösen dolgozzanak ki megfelelő garanciákat és határidőket.

Õri István úgy vélte: a megoldási csomag a tervezettnél korábban, még szeptember előtt elkészülhet. Felhívta a figyelmet arra, hogy az eredmények eléréséhez Burgenland és Stájerország illetékeseinek és a bőrgyárak együttműködése is szükséges.

Címlapról ajánljuk
Ütemesen terjed egy nemi betegség itthon

Ütemesen terjed egy nemi betegség itthon

2023-ra, 2019-hez képest csaknem kétharmadával nőtt Magyarországon a szifiliszes betegek száma, de tavaly a korábbi évekhez képest több veleszületett szifiliszes kisbabát is találtak. A legnagyobb baj az, hogy az emberek nem félnek és nem védekeznek, illetve hogy maguk próbálják kezelni a tüneteket.

Otthonfelújítás: látványberuházásokra költene a többség

Az ingatlantulajdonosok 52 százaléka mutat érdeklődést az energiahatékonyság növelését célzó állami lakásfelújítási konstrukció iránt – egyebek mellett ez derült ki az OTP Otthon és az OTP Bank megbízásából készített, 1000 fős kutatásból.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×