eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Halálos áldozatai is voltak a viharnak Európában - képek

Németországban, Svájcban és Ausztriában is károkat okozott a viharos időjárás. Németország déli részén két halálos áldozatot követelt az ítéletidő. Két halálos áldozata már van a viharnak Bécsben is, ahol az orkán erejű szél fákat csavart ki.

Németországban, Svájcban és Ausztriában már komoly károkat okozott az a vihar, amely késő este és az éjszaka folyamán érte el Magyarországot.

Dél-Németországban ketten meghaltak a vihar miatt, a frankfurti repülőtéren pedig több mint húsz repülőjáratot kellett törölni.

A heves viharok Svájcban és Ausztriában is fennakadásokat okoztak. Ausztria nyugati felében, Tirol és Salzburg tartományban, valamint Stájerországban szintén nagy mennyiségű csapadék hullott, a víz pincéket és utcákat öntött el, több helyütt sárlavina zúdult az útra.

A stájerországi Murauban 3-5 centiméternyi, a tartomány keleti részén fekvő Weiz körzetében még ennél is több jég esett. A jég súlyos károkat okozott a mezőgazdaságnak Salzburg tartományban is.

Bécs belvárosában éppen a központi tűzőrség épületére dőlt egy daru, s a balesetben egy ember életét vesztette. Beszámolók szerint az orkán erejű szél - amely előzőleg végigsöpört Alsó-Ausztrián is - az osztrák fővárosban fákat csavart ki.

Az osztrák főváros Duna-város kerületében, egy evezőskikötőnél egy kidőlt fa agyonütött egy 60 éves asszonyt, egy 40 éves férfit pedig megsebesített.

Ha képeket szeretne látni a bécsi viharról, kattintson ide!

Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×