eur:
396.87
usd:
359.31
bux:
71741.47
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Átláthatóbbá tennék a segélyezést

A szegény országok segélyezésének átláthatóbbá tételét sürgetik civil szervezetek. Ennek érdekében a HAND szövetség egy dokumentumot adott át a magyar külügyminiszternek, amely a jelenlegi rendszer hiányosságaira mutat rá. Az Európai Unió illetékesei a jövő héten tárgyalnak a közösség segélyezési céljairól.

Kusza, átláthatatlan, ezért nehezen értelmezhető a segélyezési rendszer - áll abban a jelentésben, amelyet a CONCORD nevű európai civil ernyőszervezet készített.

A jelentést a magyar külügyminiszternek a Nemzetközi Humanitárius és Fejlesztési Szövetség, a HAND adta át.

Összevissza

A szervezet elnökségi tagja az InfoRádiónak elmondta: mivel a szegény országoknak nyújtott segélyekről szóló adatok nem átláthatóak, nehéz összehasonlítani azokat, és emiatt nem lehet tudni pontosan, hogy valójában mennyi segély is érkezett egy-egy országba.

Sátor Balázs szerint a legtöbb uniós országban túl sok mindent sorolnak a segélyezés címszóhoz, egyebek mellett a menekültekre, külföldi diákokra fordított pénzt, vagy az adósságok elengedését.

Feljeszteni is kell

A HAND elnökségi tagja fontosnak nevezte, hogy a segítségre szoruló országokban gazdasági fejlesztéseket is megvalósítsanak.

Sátor Balázs a korrupcióval kapcsolatban elmondta: civil szervezetek segítségével ez is megoldható.

Az Európai Unió illetékesei a jövő héten tekintik át a segélyezési célkitűzéseket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×