eur:
396.76
usd:
359.46
bux:
72075.48
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Kidobott pénz: nem kezdik később a szexet az amerikai tinik

Egymilliárd dollárt költöttek rá, mégsem működik a George Bush amerikai elnök kiemelt figyelmét élvező, önmegtartóztatásra felszólító kampány. Az amerikai tinik nem kezdik később a szexet és nem védekeznek gyakrabban.

Tökéletesen hatástalan a tiniket szexuális önmegtartóztatásra nevelni szándékozó kampány - derült ki a kongresszus által megrendelt tanulmányból, amelyet azonban nem a törvényhozás illetékes osztálya, hanem civil aktivisták és Kalifornia republikánus képviselője, Henry Waxman munkatársai hoztak nyilvánosságra.

Bár a Bush-kormányzat 1998 óta több mint egymilliárd dollárt költött az önmegtartóztatást szorgalmazó kampányra, az amerikai tinik átlagosan ma is 14,9 éves koruktól élnek nemi életet.

A felmérés során kétezer tizenévest kérdeztek szexuális szokásairól. A megkérdezettek átlagéletkora 16,5 év volt, Florida, Wisconsin, Mississippi és Virginia állam városaiban, illetve vidéki településein élnek. Közülük 1200-an vettek részt a felvilágosító kampányban.

Nem tanultak azonban belőle semmit: közülük az elmúlt egy év során éppen úgy 23 százalék használt mindig, 17 néha és 4 soha óvszert, mint azok közül, akik kimaradtak a kampányból. Mindkét csoport 25 százalékának legalább három partnere volt az elmúlt egy év során.

Kidobott pénz

"Az eredmény igazolja a közegészségügyi tapasztalatokat, vagyis azt, hogy az önmegtartóztatás propagálása önmagában nem védi a fiatalok egészségét" - hangsúlyozta a Henry Waxman kalifornai képviselő, a kormányzati politika felülvizsgálatával megbízott képviselőházi bizottság elnöke.

Vagyis az amerikai adófizetők pénzéből egymilliárd dollárt költöttek el egy olyan programra, amelyik hatástalan - foglalta össze. Szakértők is egyetértenek azzal, hogy a fiataloknak átfogóbb szexuális felvilágosításra lenne szüksége.

Ha el akarja olvasni a jelentést, kattintson ide.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×