eur:
396.76
usd:
359.46
bux:
72075.48
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

A Tesco főnökétől David Beckhamig - a legek listája

A királynő csak a negyedik a legbefolyásosabb britek listáján, a trónörökös Károly herceget pedig Kate Moss és Sir Alex Ferguson is megelőzi. A The Guardian azoknak a listáját állította össze, akik nem választott pozíciót töltenek be.

Nagy-Britannia legnagyobb befolyással személyisége Sir Terry Leahy, a Tesco főnöke, őt Mervyn King, a Bank of England kormányzója és Paul Dacre, a Daily Mail című bulvárlap szerkesztője követi.

Az első tízben szerepel még fociedző - Sir Alex Ferguson (7.), a Manchaster United menedzsere -, tudós - Stephen Hawking (8.) fizikus - és toppmodell: Kate Moss (9.).

A Harry Potter könyvek szerzője, J. K. Rowling az előkelő 13. helyet szerezte meg, messze megelőzve a trónörököst, Károly walesi herceget (25.). Nála még Brendan Barber, a Szakszervezeti Kongresszus főtitkára is (12.) befolyásosabb, aki egyébként az egyetlen a listán, aki a munkavállalókat képviseli.

Bármennyire fociőrültek is a britek, labdarúgó mindössze kettő szerepel a listán: Wayne Rooney a 36., David Beckham pedig - feleségével, Victoriával együtt - az utolsó, 50. helyet szerezte meg.

A showbusinesst négyen is képviselik: a szakácszseni Jamie Oliver a 26., Sir Andrew Lloyd Webber a 35., David Bowie a 43., Noel Gallagher a 48.

A felmérésből is nyilvánvaló, hogy a média a legbefolyásosabb: a listán szereplő minden ötödik személyiség e területhez köthető.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×