eur:
397.04
usd:
359.59
bux:
72075.48
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Iskolai bezárással büntethetők a rossz brit tanulók

Felhatalmazást kaptak a brit tanárok arra, hogy bezárással büntessék az iskolai fegyelem ellen vétő tanulókat.

A középfokú oktatás országos rendszerének reformjáról szóló, szerdán hatályba lépett új törvény új fegyelmező eszközöket ad a tanárok kezébe. Ezek között szerepel az a lehetőség, hogy esténként, a tanítási órák után, illetve tanítási szünnapokon iskolai elzárással büntethetik a kihágást elkövető tanulókat.

Ez azt jelenti, hogy a büntetett tanulóknak bezárt osztálytermekben vagy más iskolai helyiségekben kell eltölteniük egyébként szabad idejük egy részét.

A büntetés időtartamát az oktatási intézmény vezetősége határozhatja meg. Ha a tanuló kivonja magát a büntetés alól, kicsapható az iskolából.

A törvény meghirdetett célja, hogy gátat szabjon a brit középiskolákban vészesen terjedő erőszaknak és huliganizmusnak.

Címlapról ajánljuk
Németh Judit: a fémtető akadályozta a tűz oltását a miskolctapolcai barlangfürdőben

Németh Judit: a fémtető akadályozta a tűz oltását a miskolctapolcai barlangfürdőben

Elektromos zárlat okozhatta a tüzet a Miskolctapolca Barlangfürdőben – közölte Miskolc polgármesteri hivatala a hatóságok jelentése alapján. Németh Judit, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője az InfoRádióban beszámolt arról, mi volt a gond a tűz oltásánál, illetve hogy mit tudnak most tenni a további károk megelőzéséért. Néhány fontos rész épen maradt a fürdőben.

Hatalmas a deficit az augusztusi költségvetésben, és egyelőre nem tudni az okait

Augusztusban valamivel több mint 414 milliárd forintos deficittel zárt a költségvetés, ez a valaha volt legnagyobb nyolcadik havi hiány. A Pénzügyminisztérium közleményében azt írta, a kormány figyelemmel kíséri a költségvetési mutatók alakulását és ha szükséges, további intézkedésekkel tartja a kitűzött hiánycélt, ami most 4,5 százalék.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×