eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Az ön csomagját is elhagyta a légitársaság?

Meglehet, hiszen egymilliónál is több csomagot "vesztett el" a British Airways tavaly: a légitársaság ezzel Európa legrosszabb eredményét produkálta. Naponta 3 ezer bőröndöt irányítanak rossz helyre vagy tüntetnek el örökre.

A British Airways (BA) minden ezer utasa közül 23-nak rosszul kezeli a poggyászát, naponta háromezer bőrönd tűnik el emiatt.

A múlt évben összesen 1 millió 47 ezer 750 csomag tűnt el vagy érkezett rossz helyre.

A légitársaság is "elfogadhatatlannak" tartja saját teljesítményét. Januárban 28 ezer bőrönd halmozódott fel a Heathrow repülőtéren a BA hibájából.

"Elnézést kérünk minden utasunktól, akit érintettek az elmúlt év késései" - mondta a British Airways szóvivője.

A törökök és a máltaiak tudnak valamit

A légi közlekedést használó utasok képviselete huszonnégy légitársaság adataihoz fér hozzá, amelyekből kiderül: a BA volt az egyetlen, amely 1 milliónál is több csomagot vesztett el.

A brit vállalatot a német Lufthansa, az Air France és az olasz Alitalila követi. Az előbbiek több mint 900 ezer, az utóbbi több mint 420 ezer csomagot vesztett el 2006-ban.

A sereghajtók, az Air Malta és a Turkish Airlines 220 utas közül mindössze egynek "tüntetik el" a poggyászát.

Az adatok szerint az európai légitársaságok tavaly összesen több mint 5,6 millió darab bőröndöt vesztettek el, ebben azonban nincs benne néhány fapados cég eredménye.

Van, akihez sosem jut vissza a csomag

"Amikor az utasok beadják a csomagjukat a bejelentkezésnél, arra számítanak, hogy a szalag másik végén meg is találják a bőröndjüket" - mondta az érdekvédelmi szervezet egyik munkatársa.

A legtöbb csomag egyébként a legnagyobb repülőtereken tűnik el, itt a bánnak a legrosszabbul a poggyászokkal: a bőröndök 61 százalékát rossz helyre küldik. Míg a gazdáik az egyik, a táskák a másik irányba utaznak.

A szervezet szerint a csomagok 85 százaléka 48 órán belül visszajut a tulajdonosokhoz, vannak azonban, akik sosem kapják vissza értékeiket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×