eur:
394.17
usd:
356.04
bux:
0
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Sokkot kapott az ámokfutó nagykövet

Balesetet okozott a hétvégén Brüsszel belvárosában a görög nagykövet: a diplomata egyelőre ismeretlen okból elveszítette uralmát járműve felett, és két gyalogost elütött. Mindketten súlyosan megsérültek: egy-egy lábukat amputálni kellett.

A belga kereskedelmi tévécsatorna, az RTL-TVI vasárnap esti híradója szerint az 55 éves nagykövet asszony az egyik híres szálloda, a Brüsszelbe látogató állam- és kormányfők gyakori szálláshelyeként szolgáló Amigo Hotel mellett parkolt le kocsijával, és szerencsétlen manővere során egy táblának szorította két ismerősét, egy rá váró férfit, és annak ötéves fiát.

Az egyiknek térd fölött, a másiknak térd alatt kellett amputálni a lábát. A kisfiú egyébként a balesetet okozó nő keresztgyereke. A nagykövet könnyebben sérült meg, ám szintén helyszínen lévő, 30 éves lánya egyik szemére megvakult, és a másik használatához is legalább 12 dioptriás szemüvegre lesz szüksége. A kocsi, egy BMW a híres brüsszeli gótikus városháza hátsó falának ütközve fejezte be ámokfutását.

A nagykövet sokkos állapotban van, egyelőre nem tudott értékelhető tanúvallomást tenni. A környékbeli biztonsági kamerák azonban rögzítették a balesetet, s az ügyészség egy szakértőt nevezett ki a nyomozás segítésére. Az elvégzett vérvizsgálat alapján annyi bizonyos, hogy a nagykövet asszony nem ivott, és gyógyszer befolyása alatt sem állt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×