eur:
385.43
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Tizenhatezren haltak bele tavaly az alkoholizmusba

Németországban a mértéktelen szeszesital-fogyasztás következtében a múlt év során több mint 16 ezren vesztették életüket. Némi reménysugarat az jelent, hogy az előző évek átlagához viszonyítva csökkent a tendencia.

A német statisztikai hivatal most közétett felmérése szerint háromszor annyi férfi hal meg évente idült alkoholizmus következményeként, mint nő. A halál oka szinte minden esetben gyógyíthatatlan májzsugorodás. Így az elhalálozási okok között három százalékos aránnyal a mértéktelen italozás szerepel.

A felmérés fényt derít arra is, hogy a sörfogyasztásról közismert Bajorországban a legalacsonyabb az arány, ugyanis míg 100 ezer bajor közül csupán 13-nak végzete a szeszesital, az északi Mecklenburg-Előpomerániában már 34-en halnak bele a mértéktelen italozásba.

A statisztikai adatok között azonban akad egy reményt keltő utalás is: e szerint az elmúlt évek során - ha szerény mértékben is - de csökkent az italozás következtében meghaltak száma.

Míg 1995-ben 100 ezer közül 21 esetben követelt emberéletet az alkohol, tavaly már csak 18-an haltak meg italozás által okozott májzsugorodásban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×