eur:
389.37
usd:
362.74
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

"Szívesen lennék a hóhéra"

Egy rivális családból származó három ember megölésének a megrendelését ismerte be Carl Williams ausztrál maffiavezér. A két família évek óta zajló véres harcába legújabban a nők is bekapcsolódtak.

A melbourne-i alvilág egyik vezetője, Carl Williams a bíróságon beismerte, hogy ő rendelte el három ember megölését. A hatóságok korábban hiába próbálták a bandavezérre bizonyítani a gyilkosságokat, amelyek egy rivális maffiacsoport tagjai ellen irányultak.

Lewis Morant, a banda vezetőjét egy melbourne-i bárban lőtték le, míg fiával, Jason Morannal hatéves ikrei szeme láttára végeztek. Carl Williams emberei megöltek egy kábítószer-kereskedőt is. Az ausztrál maffiavezér évekig ártatlannak vallotta magát, és a rendőrséget zaklatással vádolta.

A hatóságok Williams csoportjának másik vezérét, a "Mr. Big"-ként számon tartott Antonio Mokbelt továbbra is keresik, ugyanis a hírek szerint közreműködött a gyilkosságokban.

A két banda harcába a családok nő tagjai is bekapcsolódtak. Egy rádióműsornak Judy Moran, Lewis Moran özvegye volt a vendége, és úgy vélekedett, Williams alkut kötött a rendőrséggel, hogy több gyilkossági vádat is megússzon.

"El akarták törölni a föld színéről a teljes Moran-családot" - vélekedett a nő, aki hangsúlyozta, újra be kellene vezetni a halálbüntetést. "Szívesen lennék a hóhéra" - tette hozzá a fiát és férjét egyszerre elvesztő asszony. Ezt követően a műsorba betelfonált Williams felesége, Roberta is, és hazugságnak nevezte Judy Moran szavait.

Egy negyedik gyilkosságért egy teljesen titokban tartott tárgyaláson 21 éves börtönbüntetést kapott a bandavezér, amelynek letöltését már el is kezdte.

Az ausztrál maffiacsoportok harcában eddig 28-an haltak meg. A bandák közötti háború előzménye, hogy 1998-ban egy mosodában lelőtték a drogbárót, Alphonse Gangitanót.

A felségterületének átvételére szövetséget kötött Williams és Mokbel. Egy évvel később Jason és Mark Moran rálőtt Williamsre, aki megsebesült, és kegyetlen bosszút állt.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×