eur:
389.35
usd:
362
bux:
68083.81
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hihetetlen videó és képek: "itt megszűnt az élet"

Négyméteres hófalakat emelt a szél az Amerikai Egyesült Államok Minnesota államában, ahol több város életét megbénította a rendkívüli időjárás. A Duluth-ban élő Barna Gergely az InfoRádiónak elmondta, hogy a repülőteret és az autópályát lezárták, az iskolák és a boltok pedig nem nyitottak ki. Hozzátette: annyi hó esett, hogy még a hókotrók sem tudnak dolgozni.

Mikor kezdődött a havazás?

Csütörtök reggel kezdődött, és eddig 36-37 centiméteres hó esett. A szél erős, 97 kilométer/órás sebességgel fúj. Nem engedték ki a

hókotrókat sem, mert szinte reménytelen a helyzet. A hatóságok mindenkit arra kérnek, hogy maradjanak otthon, az üzletek és az iskolák teljesen bezártak, megszűnt az élet. Vannak olyan részei a városnak, amelyek teljesen le vannak zárva, csak a mentőautóknak és a tűzoltóautóknak engedélyeztek hókotrót. Néhol nincs hó, más helyeken viszont 3-4 méteres a hófal.

Nagyon hideg is van?

Nem, mindössze -1, -2 Celsius fokot mértek. Az emberek készültek erre, mivel már hétfőtől lehetett tudni, hogy ilyen időjárás lesz, ezért sokan előre vásároltak, ami miatt a boltok készletei is kifogytak.

<

Reménytelenül...
(fotó: Duluth News Tribune) (képgaléria)
Mire lehet számítani, meddig tart ez az időjárás?

Szombatig lesz érvényben viharjelzés, addig várhatóan folyamatosan havazni fog. A hókotrók csak a hétvégén kezdik el az utak tisztítását, mert most nincs értelme, ugyanis az erős szél rögtön visszafújja a havat.

Balesetekről vagy áldozatokról lehet-e tudni?


Ennek az időjárásnak része volt az a tornádó, amely az ország déli részén, Alabamában csapott le egy iskolában, és 19 áldozatot követelt. Itt nem tudok halálos áldozatokról. Lezárták az autópályát és a repteret, így nagyobb balesetek nem történhettek.Az Egyesült Államok északi részén tomboló hóvihar kapcsán több házivideó is felkerült az internetre. Ezek közül választottunk ki kettőt.



KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×