eur:
389.69
usd:
363.3
bux:
68091.79
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Előrelépés az ENSZ-ben az Irán elleni szankciók terén

Megkezdődhet a jövő héten az ENSZ Biztonsági Tanácsa új határozatának szövegezése, miután előrelépés történt az Irán elleni szankciók további szigorításáról folyó hatoldalú tárgyalásokon.

Az amerikai külügyi szóvivő közölte: az ENSZ Biztonsági Tanácsa öt állandó tagja és Németország tisztviselői a csütörtöki telefonos konferencián a kérdések döntő többségében megegyezett.

Joanne Moore hozzátette: várhatóan szombaton befejeződnek a tárgyalások. Az Európai Unió egyik diplomatája viszont úgy nyilatkozott: az egyeztetések még legalább 2-3 hétig elhúzódnak.

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség a múlt héten hozta nyilvánosságra jelentését, melyben megállapította, hogy Irán nem állította le urándúsító tevékenységét a Biztonsági Tanács által tavaly decemberben megszabott határidő lejártáig.

Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök később bejelentette: az iráni atomprogramot a nemzetközi bírálatok ellenére sem függesztik fel.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×