eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Hó nélkül vészelte át a telet Tokió

A japán főváros történetében először múlt el tél havazás nélkül a meteorológiai adatok feljegyzésének kezdete, 1876 óta.

A hivatalos tavasz első napján a japán meteorológiai ügynökség szóvivője azt mondta: Tokióban rendkívül enyhe volt az idei tél. Úgy vélte: elhamarkodott lenne azt a következtetést levonni, hogy ez összefüggésben áll a globális felmelegedéssel.

A szóvivő hozzátette: egyes elméletek szerint az El Nino jelenség lehet a háttérben, míg mások úgy vélik: azért volt ennyire enyhe a tél, mert a sarki területekről kevés hideg levegő áramlott dél felé.

A japán meteorológusok ugyanakkor március közepére hidegfrontot jósolnak, és nem tartják kizártnak, hogy az elmaradt havazás akkor fogja elérni Tokiót.

Címlapról ajánljuk
Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Az extrém idei nyár után az esővíz megtartása és tárolása különösen fontossá vált. A Wavin Magyarország koncepciója szerint szemléletet kellene váltanunk, nem az a lényeg, hogy az esővizet minél gyorsabban elvezessük, hanem az, hogy amikor esik, akkor azt felfogjuk, tároljuk, és okosan, hosszabb idő alatt tudjuk felhasználni.

Vészjelzés a traumatológustól: olyan sérültek érkeznek, mint korábban soha

Az elektromos rollerek, gördeszkák, biciklik megjelenésével olyan sérülésekkel találkoznak a traumatológián, amelyekkel korábban soha – mondta az InfoRádióban Molitorisz Dániel. A traumatológus, gyermekortopéd szakorvos szerint a bukósisak viselése egyértelműen kötelező, de eséskor az egyéb védőfelszerelések is segíthetnek elkerülni a súlyos, olykor maradandó sérüléseket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 7. 19:01
×
×
×
×