eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Hatszáz brit katona hazamegy Boszniából

Nagy-Britannia kivonja hatszáz katonáját Boszniából. Ez része annak a folyamatnak, amelynek során az Európai Unió még az idén 4000 fővel csökkenti a jelenleg 6500 fős létszámát.

Adam Ingram hadseregügyi államminiszter a londoni törvényhozás alsóházában jelentette be, hogy az észak-boszniai Banja Lukában állomásozó több mint hatszáz brit békefenntartó megbízatását nem hosszabbítják meg, hanem március végén megkezdik hazavezénylésüket.

Brit törzstisztek egy csoportja azonban a kivonást követően is Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban marad, egy kisebb egység pedig az eddigi Banja Luka-i támaszpontot számolja fel.

A brit békefenntartók kivonása részét képezi annak a folyamatnak, hogy az Európai Unió még az idén több lépcsőben 4000 fővel csökkenti a jelenleg 6500 fős bosznia-hercegovinai békefenntartó alakulat létszámát.

Címlapról ajánljuk

Támadás az elektromos autók ellen: minden autós fizessen

A megtett kilométerek után fizessenek az autósok – ezt akarja a brit kormánytól egy közlekedési témákra szakosodott civilszervezet, az úgynevezett „nettó zéró” klímacéllal összefüggésben. A Campaign for Better Transport (Kampány a jobb közlekedésért) nevű, 50 éve működő lobbicsoport először csak az elektromos kocsikat említette, de gyorsan módosította ajánlását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×