eur:
393.3
usd:
353.97
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

"Irakban a kutyák alig várják már, hogy felfalják katonáitok hulláit"

Az internetre feltett videóüzenetben gúnyolódott Ajmán az-Zavahri, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat második számú embere az amerikai elnök új iraki stratégiáján.

George W. Bush nemrég bejelentette: az Egyesült Államok újabb 21500 katonát vezényel Irakba.

A terroristavezér erre reagálva tette fel a kérdést az elnöknek: miért elégszik meg csupán ennyi új katonával, miért nem küld többet az országba?

"Nem tudod, hogy Irakban a kutyák alig várják már, hogy felfalják katonáitok hulláit?" - kérdezte az elnöktől Ajmán az-Zavahri.

Az al-Kaida tagja egyben azt is javasolta George W. Bushnak, hogy akár vezényelje egész hadseregét Irakba, hogy az "a mudzsahedinek kezei által vesszen el, és a világ megszabaduljon gonoszságaidtól."

"Irak, a kalifátus és az iszlám szent háború hazája, és képes arra, hogy hadsereged akár tízszeresének a temetőjévé váljék" - üzente az-Zavahri Bushnak.

Ajmán az-Zavahri üzenetében kitért a szomáliai helyzetre is. Szerinte Washington katasztrofális helyzetbe taszította etiópiai rabszolgáit azzal, hogy Szomáliába küldte őket, és akiknek a gerincét az iszlám szent harcosok megtörik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×