eur:
393.24
usd:
354.41
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Kétmilliárd dollárt spájzoltak be

Kétmilliárd dolláros közös alapot hozott létre Venezuela és Irán. A két ország elnöke Caracasban azt mondta: a pénzből elsősorban venezuelai és iráni befektetéseket finanszíroznak, de olyan országokban is felhasználható, amelyek az amerikai elnyomás ellen harcolnak.

Hugo Chávez venezuelai és Mahmúd Ahmadinezsád iráni államfő tizenegy kétoldalú megállapodást írt alá, a többi között egy olajipari vegyesvállalat létrehozásáról, illetve a turizmus, a távközlés, az oktatás és a kultúra területén való együttműködésről.

A két politikus közös sajtóértekezleten szorgalmazta, hogy a Kőolajexportáló Országok Szervezete ismét csökkentse a kitermelést az olajárszint megőrzése érdekében.

Címlapról ajánljuk
A liberális New York Times Trump győzelmét jósolja, a konzervatív brit Telegraph viszont a vereségét valószínűsíti
tudósítónktól

A liberális New York Times Trump győzelmét jósolja, a konzervatív brit Telegraph viszont a vereségét valószínűsíti

Feje tetejére állt az angolszász médiavilág: a brit konzervatív napilap, a Telegraph felmérése szerint jelenleg Kamala Harris, a demokraták jelöltje vezet az amerikai elnökválasztái harcban. A liberális véleményvezér New York Times viszont öt olyan tényezőt sorol fel, amelyek alapján esélyesebb, hogy ismét Donald Trump kerül a Fehér Házba.

Azonnali kitoloncolások: kemény ultimátumot intézett a kormányhoz a CDU elnöke

A tartományi választások után a hét elején úgy tűnt, hogy közös nevezőre juthat az illegális bevándorlás szigorításáról a három kormánypárt, valamint az ellenzék vezető erejének számító CDU/CSU. A tárgyalóasztal mellől még óvatos derűlátással álltak fel, Friedrich Merz azonban váratlan kijelentést tett.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 5. 17:15
×
×
×
×