eur:
392.43
usd:
353.99
bux:
72289.65
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Felfalják az óriásnyulakat Észak-Koreában

Szerződést ajánlott az észak-koreai kormány egy óriásnyulakat tenyésztő német nyugdíjasnak: a hatalmas tapsifülesek segíthetnek megoldani a kommunista ország élelmiszer-problémáit.

Karl Szmolinszky német szürke óriás fajtájú nyulával, Roberttel szerzett világhírt: a nyuszi Németországban abszolút csúcstartó 10,5 kilogrammos súlyával.

A 67 éves nyugdíjas nemrégiben meglepő ajánlatot kapott az észak-koreai nagykövetségtől.

"Fel akarják lendíteni a hústermelést. Megszervezték az utazásomat Phenjanba, ahol egy tenyészet felállításánál leszek tanácsadó" - mondta Karl Szmolinszky.

A nyugdíjas Németországban 200-250 eurós áron (50-60 ezer forint) adja el óriási nyulait, az Észak-Koreába küldöttekért azonban mindössze 80 eurót, 20 ezer forintot kért. Világhírű tapsifülesét, Robertet is a kommunista országba küldte.

Az Észak-Koreába érkezett tizenkét nyuszinak egy év alatt hatvan utóda születhet, de nem valószínű, hogy az óriásira növő állatok fogják megoldani az ország élelmezési problémáit, hiszen ők maguk is rengeteget esznek, hogy elérjék világbajnok méreteiket.

Címlapról ajánljuk
Azonnali kitoloncolások: kemény ultimátumot intézett a kormányhoz a CDU elnöke

Azonnali kitoloncolások: kemény ultimátumot intézett a kormányhoz a CDU elnöke

A tartományi választások után a hét elején úgy tűnt, hogy közös nevezőre juthat az illegális bevándorlás szigorításáról a három kormánypárt, valamint az ellenzék vezető erejének számító CDU/CSU. A tárgyalóasztal mellől még óvatos derűlátással álltak fel, Friedrich Merz azonban váratlan kijelentést tett.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Elnökválasztás és a piacok , avagy melyik jelölt a jobb a tőzsdéknek? - díjmentes, interaktív online előadás

Elnökválasztás és a piacok , avagy melyik jelölt a jobb a tőzsdéknek? - díjmentes, interaktív online előadás

Az elnökválasztások közeledtével a piacok figyelme egyre inkább a lehetséges kimenetelekre és azok gazdasági hatásaira összpontosul. A befektetők számára kritikus kérdés, hogy melyik jelölt gazdaságpolitikája ígéri a stabilabb és növekedésorientált környezetet a tőzsdék számára. Az online előadás célja, hogy átfogó képet nyújtson arról, hogyan befolyásolhatják a politikai döntések a piacokat, és milyen tényezők határozzák meg a befektetők bizalmát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×