eur:
392.54
usd:
353.87
bux:
72245.34
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Eddig nyolc ember halálát okozta Ferenc

Eddig legkevesebb nyolcan meghaltak az Európában pusztító Ferenc nevű orkán miatt. A vihar leginkább Nagy-Britanniát, Németországot, Belgiumot és Lengyelországot érintette.

A mentőalakulatok helikopterekkel és tengerjáró hajóval folytatták a kutatást a csütörtökön eltűnt öt ír, lengyel, illetve litván állampolgárságú halász után, akiknek három halászhajója elsüllyedt a viharban Írország délkeleti partjainál.

A mentőcsapatok két embert nem sokkal a baleset után kimentettek a vízből, azonban kevés az esély arra, hogy a többieket életben találják.

Nagy-Britanniában szintén csütörtökön meghalt egy férfi, akinek az erős szél miatt az autójára zuhant egy fa.

Belgiumban és a lengyelországi Krakkóban is egy-egy halálos áldozata van a viharnak. Németországban a hamburgi kikötő halpiacát elöntötte a víz, a Helgoland-szigetnek nincs összeköttetése a szárazfölddel.

A viharos Északi-tengeren 94 emberrel a fedélzetén leállt a hajtóműve egy utasszállító hajónak. A sodródó járműhöz két másik hajó indult, hogy kivontassák a legközelebbi kikötőbe.

Ugyancsak az Északi-tengeren kishíján összeütközött két gázkitermelő fúrótoronnyal egy teherhajó, amikor az orkán miatt víz került a motorterébe és leállt a hajtóműve. A brit parti őrség befogta és a szárazföld felé kezdte vontatni a hajót.

Címlapról ajánljuk
Azonnali kitoloncolások: kemény ultimátumot intézett a kormányhoz a CDU elnöke

Azonnali kitoloncolások: kemény ultimátumot intézett a kormányhoz a CDU elnöke

A tartományi választások után a hét elején úgy tűnt, hogy közös nevezőre juthat az illegális bevándorlás szigorításáról a három kormánypárt, valamint az ellenzék vezető erejének számító CDU/CSU. A tárgyalóasztal mellől még óvatos derűlátással álltak fel, Friedrich Merz azonban váratlan kijelentést tett.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Elnökválasztás és a piacok , avagy melyik jelölt a jobb a tőzsdéknek? - díjmentes, interaktív online előadás

Elnökválasztás és a piacok , avagy melyik jelölt a jobb a tőzsdéknek? - díjmentes, interaktív online előadás

Az elnökválasztások közeledtével a piacok figyelme egyre inkább a lehetséges kimenetelekre és azok gazdasági hatásaira összpontosul. A befektetők számára kritikus kérdés, hogy melyik jelölt gazdaságpolitikája ígéri a stabilabb és növekedésorientált környezetet a tőzsdék számára. Az online előadás célja, hogy átfogó képet nyújtson arról, hogyan befolyásolhatják a politikai döntések a piacokat, és milyen tényezők határozzák meg a befektetők bizalmát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×