eur:
392.7
usd:
354
bux:
72343.29
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Itt az "új Diana hercegnő" - videó és képek

Egyre magasabbra csapnak a várakozások Nagy-Britanniában egy esetleges királyi eljegyzés körül. A trónörökös Vilmos herceg ugyanis már negyedik éve jár együtt szerelmével, Kate Middletonnal, így a sajtó már alig várja, hogy bejelentsék az eljegyzést. A 25. születésnapját a napokban ünneplő hölgyet egyébként sokan az "új Diana hercegnőnek" tartják és kétségtelen, hogy rengeteg a hasonlóság közte és Vilmos herceg tragikus körülmények között elhunyt édesanyja között.

A sokak által Diana hercegnő örökösének tekintett Kate Middleton negyedik éve Vilmos herceg barátnője, így nem meglepő, hogy a legtöbben a leendő királynét látják benne. A királyi család életét közelről figyelők szerint rengeteg közös van a néhai Diana hercegnőben és fia barátnőjében.

Mindketten felső-középosztálybeli családból származnak, egyszerű, nem hivalkodó természetűek. Aligha meglepő, hogy Kate Middleton barátai szerint a hölgy nem szereti, ha Dianához hasonlítják, mondván: ő nem a "Nép hercegnője".

Az elmúlt hetekben azonban ő is megtapasztalhatta, micsoda nyomással jár, ha a média valakit célkeresztjébe vesz. A bulvársajtó folyamatosan egy esetleges eljegyzés lázában ég, így a lesifotósok szinte állandóan Kate Middleton nyomában vannak.

Bár Diana hercegnő halálát követően mindenki fogadkozott, hogy ilyen mértékű szenzációhajhászás még egyszer nem fordulhat elő, a jelek szerint a szenzáció mindent feledtet.

Kate Middleton mindenesetre az "egy szót sem szólni" taktikáját választotta, amihez következetesen ragaszkodik is. Visszafogottsága már-már legendás, még a hagyományosan minden híresség magánéletét a legapróbb részletekig kiteregető brit bulvársajtó sem talált semmi negatívumot.

Hasonló történt Diana eljegyzésekor. A lapok akkor is megtettek mindent, hogy valami dehonesztálót találjanak az akkor 19 éves lányról, de összesen annyit tudtak felhozni a múltjából, hogy egyszer a barátai belelökték egy medencébe.

De nézzük a két nő közötti hasonlóságokat!

Öltözködés


Kate Middleton

Diana hercegnő már életében legendássá lett, divatot diktáló öltözködése az eljegyzés idején még messze nem kapott akkora elismerést, mint utólag. "Semmi agresszívan trendi nincs benne" - írta a korabeli sajtó.

Kate Middleton sem arról híres, hogy mindig a legutóbbi divatot követi. Általában ingben vagy pólóban, farmerben és csizmában jár, esetleg térdig érő szoknyában. Az egyik mértékadó lap egyenesen "birkának öltözött báránynak" nevezte.Családi háttér

A két nő háttere esetében a hasonlóság nem annyira nyilvánvaló. Bár a hagyománytisztelők gyakran felemlegették, hogy Dianában nem folyik királyi vér, családja azért ezen túl kevés kívánnivalót hagyhatott maga után. Gyakorlatilag Károly walesi herceg szomszédságában nőtt fel nemesi családban. (Más kérdés, hogy utólag egyikük sem emlékezett arra, hogy Diana 16 éves kora előtt találkoztak volna.)

Kate Middleton egy jóval átlagosabb családban nőtt fel, legalábbis királyi mércével mérve. Míg Diana szülei a későbbi hercegnő gyermekkorában elváltak, addig Kate szülei a mai napig együtt vannak. A régebben légiutas-kísérőként dolgozó Carole és a pilóta Michael Middleton jelenleg multimilliomosként saját vállalkozásukat vezetik.

Kedvtelések

Mind Diana, mind Kate az iskolai hokicsapat kapitánya volt és kitűnően teniszezett, ugyanakkor a tudományok terén kevéssé jeleskedett. Előbbi 16 évesen befejezte iskolai tanulmányait, míg utóbbi négy éven keresztül egy egyetemen tanult Vilmos herceggel.

Karrier


Házassága előtt Diana óvónőként dolgozott, bár azzal már akkor is mindenki tisztában volt, hogy ez csupán rövid kitérő. Kate Middleton nemrég vállalt először munkát (miután az egyetem után másfél évig munkanélküli volt), mint az egyik neves ruházati lánc beszerzője.

4

Kapcsolatuk a férfiakkal

Az egyik legnagyobb különbség a két nő között kapcsolatuk minősége az őket reflektorfénybe emelő férfiakkal. Kate Middleton

esetében az mindig nyilvánvalónak tűnt, hogy kapcsolata Vilmos herceggel a barátságon alapul és annyira egyenlőek, amennyire egy nő egy leendő királlyal lehet. Vilmos herceg és a nála néhány hónappal idősebb Kate már az egyetemi évek alatt is együtt élt, mi több, ő győzte meg a leendő uralkodót egyetemi tanulmányai befejezéséről.

Károly és Diana kapcsolata már a kezdetekkor sem tűnt túl romantikusnak, ellenben távolságtartó és egyenlőtlen volt. Eljegyzésük időpontjáig az ilyesmivel előszeretettel foglalkozó bulvársajtó már mintegy 30 lehetséges menyasszonnyal hozta össze a trónörököst. Sokan közülük azért nem feleltek meg, mert már nem voltak szüzek.

Bár az ember azt gondolná, hogy ezen a szemponton már túlhaladott az idő, messze nem így van. Kate Middleton esetében is sok újság találgatja, hogy vajon mi lehet a hölgy "szexuális státusza".

Lesifotósok

Diana hercegnő 19 éves korától gyakorlatilag egész életét a legteljesebb nyilvánosság előtt élte és végül - ha csak közvetve is - tragikus halálához is ez vezethetett.

A jelek szerint Kate Middletonnak esze ágában sincs Diana nyomdokaiba lépni, így helyette inkább az ügyvédei beszélnek. Az ő élete 2005 óta változott meg gyökeresen, amikor az egyik német magazin fényképeket közölt a lakásáról, amelyről így könnyű volt kideríteni, hogy hol van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
KT-elnök: az infláció hosszú árnyéka az államadósságnál is látszik

KT-elnök: az infláció hosszú árnyéka az államadósságnál is látszik

A gazdasági kihívásokkal küzdő magyar gazdaság egyik legfőbb problémája az államadósság, amely évtizedek óta meghatározza az ország gazdaságpolitikáját. Az adósság GDP-hez viszonyított aránya évtizedek óta a 70% körül mozog, és a jövőben is kulcskérdés lesz, hogy milyen mértékben sikerül csökkenteni ezt a mutatót. A magyar Alaptörvényben az államadósság kívánatos szintje 50%-ban van meghatározva, de a gazdasági helyzet és a globális környezet nem kedvez a cél elérésének – mondta el Horváth Gábor, a Költségvetési Tanács elnöke a 62. Közgazdász-vándorgyűlésen tartott előadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×