eur:
392.73
usd:
354
bux:
72274.85
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Hosszú hallgatás után megszólalt Blair

Súlyosan elítélte a brit kormányfő Szaddám Huszein kivégzésének módját, felhívta a figyelmet ugyanakkor az egykori iraki elnök bűneire is.

Tony Blair, aki Abe Sindzo japán miniszterelnökkel tartott közös sajtótájékoztatót Londonban, "teljesen helytelennek és elfogadhatatlannak" minősítette azokat a körülményeket, amelyek közepette Huszeint tavaly év végén felakasztották.

Blair több mint kéthetes hallgatás után először szólalt meg az ügyben, jóllehet saját kormányának vezető tagjai is, köztük John Prescott miniszterelnök-helyettes és Gordon Brown pénzügyminiszter - az idén távozó Blair félhivatalosan kijelölt utódja - már több ízben nyilvánosan elítélte a kivégzés módját.

Tony Blairt mind több bírálat érte az elmúlt napokban, amiért nem szólalt meg ebben a kérdésben.

A kormányfő a kedd esti sajtótájékoztatón azt mondta: a brit kormány véleménye "nagyon világosan" kifejezést nyert a miniszterek és az ő személyes szóvivője által tett eddigi nyilatkozatokból.

Hozzátette: a kivégzés körülményeinek sem szabad feledtetniük, hogy Szaddám Huszein milyen bűnöket követett el saját népe ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
KT-elnök: az infláció hosszú árnyéka az államadósságnál is látszik

KT-elnök: az infláció hosszú árnyéka az államadósságnál is látszik

A gazdasági kihívásokkal küzdő magyar gazdaság egyik legfőbb problémája az államadósság, amely évtizedek óta meghatározza az ország gazdaságpolitikáját. Az adósság GDP-hez viszonyított aránya évtizedek óta a 70% körül mozog, és a jövőben is kulcskérdés lesz, hogy milyen mértékben sikerül csökkenteni ezt a mutatót. A magyar Alaptörvényben az államadósság kívánatos szintje 50%-ban van meghatározva, de a gazdasági helyzet és a globális környezet nem kedvez a cél elérésének – mondta el Horváth Gábor, a Költségvetési Tanács elnöke a 62. Közgazdász-vándorgyűlésen tartott előadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×