eur:
395.37
usd:
365.96
bux:
73974.91
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Botrány: fény derült a sztárműsorvezetők politikai kapcsolataira

A francia televízió több műsorvezetőjének is félre kellett állnia a közelgő elnökválasztási kampány idejére, mivel magánéleti kapcsolatban állnak Jacques Chirac elnök több miniszterével.

Franciaországban kulturális okokból általában tiszteletben tartják a közszereplők magánéletét, így a franciák egy részét alighanem igencsak meglepte, amikor kiderült, hogy közszolgálati televízióik sztárműsorvezetőinek egy része meglehetősen bizalmas viszonyt ápol vezető politikusokkal.

A France 2 műsorvezetője, Beatrice Schonberg például tavaly hozzáment Jean-Louis Borloo szociális miniszterhez. Az 53 éves újságíró minden különösebb ellenkezés nélkül belement abba, hogy az elnökválasztási kampány idejére visszavonuljon a képernyőről.

Sokkal több felzúdulást és keserűséget okozott a France 3 esti hírműsorát vezető 32 éves Marie Drucker esete. A francia televíziózás egyik csillaga azt követően jelentette be, hogy hajlandó a háttérbe vonulni, hogy az egyik, hírességekkel foglalkozó magazin képet közölt róla és Francois Baroin tengerentúli ügyekért felelős miniszterről.

A pár akkor szeretett egymásba, amikor Marie Drucker év elején meginterjúvolta a korábban szintén újságíróként dolgozó nős politikust. Most mindketten azt állítják, hogy a lapoknak nem lett volna szabad tudósítaniuk kapcsolatukról, éppen ezért beperlik az érintett újságokat.

A helyzet némileg váratlanul érte a francia médiát is, amely nem tudja eldönteni, hogy mennyit közölhet a történtekből. A tanácstalanság néha komikus helyzetet szül. A France-Inter közszolgálati rádió például csütörtökön azzal zavarta össze hallgatóit, hogy csak körülírta Francois Baront.

Nem akárhogy: "melyik miniszter hasonlít Harry Potterhez?".

Címlapról ajánljuk
Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

A magyar csapat háromgólos hátrányt dolgozott le, aztán már öttel is vezetett, de a második félidőben ismét kiélezetté vált a találkozó a spanyolok ellen a párizsi olimpián. A hajrát a mieink bírták jobban, és 27-24-es győzelemmel biztosan ott vannak a legjobb nyolc között.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×