eur:
395.37
usd:
365.96
bux:
73974.91
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Lefokoznák a tábornok-miniszterelnököt

A lengyel miniszterelnök Wojciech Jaruzelski tábornok lefokozását szorgalmazta, de a nemzetvédelmi miniszter nem ért egyet a javaslattal.

Jaroslaw Kaczynski kormányfő az 1981-es hadiállapot bevezetésének 25. évfordulója kapcsán beszélt arról, hogy meg kellene fosztani tábornoki rangjától Wojciech Jaruzelskit.

A tábornok miniszterelnökként 1981. december 13-án hirdette ki a hadiállapotot, amelynek értelmében egy katonai tanács vette át Lengyelország irányítását.

Ezreket internáltak, köztük polgárjogi aktivistákat és a pártállam ellen 1980-tól fellépő Szolidaritás szakszervezet vezetésének szinte minden tagját.

A következő hónapokban legkevesebb 91 ember vesztette életét a rendőri erőszak következtében és a hadiállapot bevezetése ellen szervezett megmozdulásokon.

Radoslaw Sikorski nemzetvédelmi miniszter szerint viszont már nincs szükség a tábornok lefokozására, mert a közvélemény már elítélte Wojciech Jaruzelskit.

Címlapról ajánljuk
Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

A magyar csapat háromgólos hátrányt dolgozott le, aztán már öttel is vezetett, de a második félidőben ismét kiélezetté vált a találkozó a spanyolok ellen a párizsi olimpián. A hajrát a mieink bírták jobban, és 27-24-es győzelemmel biztosan ott vannak a legjobb nyolc között.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×