eur:
395.37
usd:
365.96
bux:
73974.91
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

"Egyedül én tudom az igazságot Diana halála ügyében"

Nem fogadja el a Diana hercegnő és Dodi al Fayed 1997-es, tragikus halálának körülményeit vizsgáló bizottság jelentését a férfi édesapja. Mohamed al Fayed sokkolónak nevezte a vizsgálat eredményét, amely megállapította: a walesi hercegnő halála nem összeesküvés következménye volt, azt baleset okozta.

Személyesen ismertette a vizsgálatot vezető Lord John Stevens Londonban a Diana walesi hercegnő halálával kapcsolatban véget ért nyomozás 850 oldalas jelentésének fő megállapításait.

A Scotland Yard volt főparancsnoka egyértelműen kijelentette: nem volt olyan összeesküvés, amely a hercegnő, vagy a kocsiban vele utazók meggyilkolására irányult volna, azaz tragikus baleset történt.

A hercegnővel egy kocsiban utazott akkori párja, Dodi al Fayed is, aki szintén életét vesztette. A férfi dúsgazdag édesapja kijelentette: képtelen elfogadni a sokkoló rendőrségi eredményeket. "Én vagyok az egyetlen, aki ismerem az igazságot" - közölte Mohamed al Fayed.

A Harrods áruház tulajdonosa a BBC brit közszolgálati médiumnak adott nyilatkozatában azzal vádolta meg a vizsgálatot vezető Lord Stevenst, hogy cserben hagyta őt és az országot, amikor "azt tette, amit a titkosszolgálat mondott neki".

Mohamed al Fayed korábban többször kijelentette: biztos abban, hogy a brit kormány és brit ügynökök is részesei voltak az összeesküvésnek, melyben 1997. augusztusában, Párizsban életét vesztette Diana hercegnő és Dodi al Fayed.

"Én vagyok az egyetlen ember, aki közel állt Dianához és a fiamhoz. Dianának nem volt családja. Csak olyan emberek vannak, akik ma azt állítják, hogy akkor a barátai voltak" - tette hozzá az üzletember.

Mohamed al Fayed a meglehetősen parázs hangulatú beszélgetésben azt állította, hogy olyan bizonyítékokat gyártottak, amelyek megfelelnek "a terroristának és gengszternek, aki megölte" a fiát.

Címlapról ajánljuk
Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

A magyar csapat háromgólos hátrányt dolgozott le, aztán már öttel is vezetett, de a második félidőben ismét kiélezetté vált a találkozó a spanyolok ellen a párizsi olimpián. A hajrát a mieink bírták jobban, és 27-24-es győzelemmel biztosan ott vannak a legjobb nyolc között.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×