eur:
387.01
usd:
356.43
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

OJ Simpson "életre kelti a rémálmot"

Több, mint 12 évvel Amerika sportoló-fimsztárja, O.J. Simpson hirhedt gyilkossági ügye után újabb fordulatot vett az azóta is rejtélyes történet. Simpson azt tárja fel most megjelent könyvében, hogy ha ő gyilkolt volna, hogyan tervelte és hajtotta volna végre feleségének, és a hölgy szeretőjének lemészárlását. Beszálmolója kritikusai szerint hátborzongatóan részletes és valóságos.

"Ez lenne az én gyilkos tervem" - adja közre a híres sportolóból lett színész OJ Simpson több mint tíz évvel azután, hopgy feleségét és annak szeretőjét holtan találták a házaspár luxusvillájában. A vérfürdő idején a Simpson gyerekek a felső szinti szobában tartózkodtak.

A gyilkossági eset lázba hozta és tulajdonképpen tartja azóta is Amerikát, mivel a rejtély valójában 12 év elteltével sem oldódott meg.
Simpson váltig állítja, hogy nem ő volt a gyilkos, de az amerikaiak jelentős része háborodott fel az őt felmentő ítéleten, és vélekedett úgy, hogy valójában a fékeveszett indulatairól is ismertté vált sportoló-színész ölte meg féltékenységből feleségét és szeretőjét és csak drága ügyvédjeinek köszönhette felmentését.

Simpson szerint a mészárlás

A televíziós interjú után a mészárlás Simpson-féle változata könyvben is megjelenik és néhány előzetes kritikában máris arról olvasni, hogy OJ hipotézise vérfagyasztóan részletes és valóságos, így csak megerősíti azokat, akik ma is igazságtalannak tartják felmentését.

Simpson a büntetőpert megúszta, de a polgári perben nem kevesebb, mint 33 és fél millió dollár kártérítésre kötelezték, amiből a mai napig egyetlen centet sem fizetett ki - adja hírül a los angeles-i sajtó.

"Életre kelti a rémálmot"

Az örökösök OJ saját gyermekei, akiket ma már ismét ő nevel illetve Ron Brownnak, Nicole szeretőjének örökösei. A férfi testvére, Denise Brown egyébként meglehetősen markánsan vélekedett OJ Simpson legújabb lépéséről.

"Meglehetősen szerencsétlennek tartom, hogy OJ Simpson úgy döntött: életre kelti a rémálmot. Reméljük, az interjút készítő újságíró teljes felelősséget vállal bűnözők gaztettjeinek reklámozásáért és azért, hogy eszközként használja a televíziót a kereskedelmi érdekért" - fakadt ki Denise Brown.

Visszahúzódva él

OJ Simpson, akinek felmentése sokak szerint az amerikai igazságszolgáltatás fricskája volt, és a pénz mindenhatóságára hívta fel az átlag amerikai figyelmét, ma visszahuzódó életet él Floridában.

Jövedelme csupán sportolói nyugdijára korlátozódik. Minden egyéb bevételét - így a könyvből várhatóan bejövő pénzt is - azonnal zárolják a polgári per miatt.

OJ-nek azonban rossz nyelvek szerint még igy is megéri, hiszen egy időre ismét a rivaldafényben tündökölhet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×