eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Feldolgozza-e elrablójához fűződő kapcsolatát Natascha?

Több mint egy héttel első interjúja után, Ausztriában továbbra is vezető téma a médiában a nyolc éven át fogva tartott Natascha Kampusch ügye. A 18 éves lány továbbra is bizonyos szimpátiával emlékezik elrablójára, az öngyilkosságot elkövetett Wolfgang Priklopilra - mondta az InfoRádiónak a HVG bécsi tudósítója, Földvári Zsuzsa.

Ami Natascha Kampusch lelki egészségi állapotát illeti, a pszichológusok azt mondják: körülbelül még két évig eltart, amíg fel tudja dolgozni azt a kettősséget, hogy gyűlölte is és szerette is Priklopilt, az elrablóját.

Azt, hogy lélekben még mennyire lojális a bántalmazójához, az is mutatja, hogy annak édesanyjáról még kényszer alatt sem hajlandó semmi rosszat mondani - hangsúlyozta Földvári Zsuzsa.

Az interjú óta nyilvánosságra került a történet egy újabb részlete is.

Állítólag Natascha már egy hete is el akarta mondani, hogy elrablója egy ausztriai síparadicsomba elvitte síelni, de tanácsadói ellenezték ezt, nehogy olyan látszatot keltsen, mintha olyan jól érezte volna magát, hogy nem is akart megszökni.

Most Natascha elmondta, hogy elrablója mindvégig ott volt mellette, és azzal fenyegetőzött, hogy fegyvert használ, ha bárkihez is szólni mer.

Az egyetlen pillanat, amikor egyedül lehetett, az az volt, amikor bement a női vécébe, de ott csak egy külföldi turista volt, akivel nem tudott szót érteni, Priklopil pedig az ajtó előtt már várta.

A HVG tudósítója arról is beszámolt, hogy Natascha tanácsadója visszavonult, mondván: munkája befejeződött. Az újságokhoz köszönőlevelet írt, méltányolva, hogy milyen finoman foglalkoztak Nataschával.

Ez azonban vélhetően nem is a médián múlott igazán - jegyezte meg Földvári Zsuzsa.

Hozzátette: valószínűleg azon múlott a Natascháról kialakított kép milyensége, hogy Ausztria legjobb ügyvédje képviseli, aki rendkívül szigorú módszerekkel tiltotta meg világszerte, hogy olyasmi is megjelenjen a lányról, ami nem előnyös számára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt
összefoglaló a magyarokról

Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt

A párizsi olimpia első versenynapján megszületett a magyar küldöttség első érme, Muhari Eszter harmadik lett párbajtőr női egyéniben. A nap másik bravúrja a sportlövő Major Veronikáé, aki a legjobb eredményt érte el a női légpisztolyosok alapversenyében. Megkezdődtek az úszóversenyek, nyolcadik helyezett lett a 4x100-as férfi gyorsváltó. Nem sikerült a nap a férfi kardvívóknak, s vereséget szenvedett mindkét magyar csapat, a férfi kézilabda- és a női vízilabda-csapat is.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tartott előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×