INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Betiltják a brutális pornófilmeket

Infostart / InfoRádió
Angliában, egy közösségi beadvány következményeként, törvényjavaslat kerül a parlament elé arról, hogy büntetendő cselekmény legyen a brutális pornográf képek vagy véres pornófilmek lehívása az interneten.

Három évvel ezelőtt egy férfi szeretkezés közben meggyilkolta partnerét, June Longhurstöt. A bíróság előtt azzal védekezett, hogy közös megegyezéssel szeretkeztek, de elragadtatta magát, és kéjgyilkosság történt.

Az esküdtek már-már kimondták, hogy szerintük nem előre kitervelt gyilkosságról volt szó, tehát rójon ki enyhébb büntetést a bíró. Ekkor azonban kiderült, hogy a vádlott mániákusan nézett véres, brutális szexfilmeket az interneten, különösen nekrofil, azaz halottgyalázó felvételeket, és a megölt lány holttestét egy hónapon át a lakásán tartotta, mielőtt egy bozótos helyen elásta.

June Longhurst anyja 2003 óta több mint 50 ezer aláírást gyűjtött össze; petíciója alapján a parlamenti beterjesztésre rövidesen sor kerül.

Pszichológusok és törvényszéki orvos szakértők szerint bizonyítható, hogy az internetről könnyen lehívható képek és filmek közrejátszhatnak a brutális szex-gyilkosságokban. Helytelen ezeket a pornó-filmeket azzal védelmezni, hogy amit a néző lát, az csak színészi játék és a vér csak paradicsomszósz.

Brutális szexfelvételek forgalmazása már eddig is éppúgy tiltott volt, mint a gyermekeket szerepeltető szexfilmeké. Utóbbiak letöltése az internetről évek óta büntetendő cselekmény Angliában.

A mozikban, 18 éven felüliek megnézhetnek szadista filmeket, de a cenzor nem engedélyezi a legbrutálisabb szexualitás ábrázolását.

Amikor kiszivárgott a hír, hogy a parlament az internet letöltések korlátozására készül, a betiltás ellenzői is megszólaltak.

Liberális csoportok "gondolat rendőrséget" emlegetnek, a szabadság korlátozását helytelenítik, és különösen ellenzi a törvény meghozatalát egy szado-mazochista klub, amely arról híresült el, hogy egyik összejövetelén a tagok addig ütötték egymást, amíg egyikük meghalt. A britek nagyobb százaléka egyetért a törvényjavaslat bevezetésével.


A címlapról ajánljuk