eur:
394.31
usd:
364.19
bux:
0
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Horvát nyaralás: van segítség

Ideiglenes konzul segíti a horvát tengerparton nyaralókat a dalmáciai Splitben. A bajba jutott turisták szeptember közepéig fordulhatnak hozzá mobiltelefonon.

A konzulnak nincs állandó irodája, ezért csak telefonon érhető el. A turistáknak a 00-38-59955-85555-ös számon hívhatják szeptember 15-ig - mondta el az InfoRádióban a Külügyminisztérium szóvivője.

A helyi ismeretekkel rendelkező, angolul és horvátul is jól beszélő magyar konzul csak bizonyos feladatokat lát el.

Azok fordulhatnak hozzá, akiknek sürgős segítségre van szükségük, mert például kirabolták őket, vagy elveszítették okmányaikat - közölte Polgár Viktor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Megérkeztek az első F-16-os vadászbombázók Ukrajnába. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök törvényt írt alá, amely felhatalmazza Ukrajnát arra, hogy felfüggessze az államadósság finanszírozását, ezután Ukrajna technikai csődbe ment. Bejelentette azt is, hogy Ukrajna a novemberi békekonferenciára meg akarja hívni Oroszországot is. Toreck és Prokovszk felé is nyomulnak előre az orosz katonák. Hamarosan újabb Leopard 2-es harckocsik érkeznek Ukrajnába. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború csütörtöki eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×