eur:
394.43
usd:
370.68
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Él a halottnak hitt hegymászó!

Életben van az az ausztrál hegymászó, akiről korábban azt hitték, hogy a Mount Everestről való leereszkedés közben életét vesztette. A férfit csütörtökön hagyták magára serpái, miután elkezdett hallucinálni, és nem volt hajlandó tovább menni. Egy másik hegymászó azonban másnap még életben találta a férfit.

Az ausztrál Lincoln Hall csütörtökön érte el egy hegymászócsoport tagjaként a Mount Everest csúcsát. Egyik társa, a német Thomas Weber nem sokkal a csúcs előtt vesztette életét.

Leereszkedés közben azonban Lincoln Hall beszéde összefüggéstelenné vált, félig-meddig elveszítette eszméletét és nem volt hajlandó megmozdulni. Az őt kísérő két serpa órákon át próbálta megmozdítani a férfit, de miután kifogytak az oxigénből, az expedíció vezetőjének utasítására otthagyták.

A 8000 méter magasan hagyott Lincoln Hallnak azonban sikerült túlélnie az éjszakát, így másnap még életben találta egy amerikai hegymászó. Miután oxigénnel és meleg teával látta el, segítséget hívott.

Egyelőre kérdéses, hogy a mentőakció sikeres lesz-e, hiszen legalább három napba telik, amíg biztonságos helyre tudják szállítani a férfit. "Csoda lesz, ha túléli. Nagyon rossz bőrben van" - jegyezte meg Duncan Chessel, a mentőakcióban közreműködő DCXL munkatársa.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×