eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Szudánban folytatódik a vérontás

A szudáni polgárháborút lezáró békeegyezmény haladéktalan elfogadására szólította fel a lázadó szervezeteket az ENSZ-főtitkár.

Kofi Annan úgy fogalmazott: a Szudáni Felszabadítási Hadsereg, valamint az Igazság és Egyenlőség Mozgalma történelmi lehetőség előtt áll.

A lázadó szervezetek a hétvégén, a kijelölt határidő lejártakor közölték, hogy elutasítják a békemegállapodást, a nemzetközi közvetítők ezért további két nap haladékot adtak.

A harcoló felek egyebek mellett azzal indokolták az elutasítást, hogy a békeszerződés nem tartalmazza kulcsfontosságú követeléseiket, egy dárfúri származású szudáni alelnök kinevezését és a tartomány nagyobb önállóságát.

A afrikai ország nyugati részén lévő Dárfúr tartományban dúló polgárháborúban az elmúlt 3 évben mintegy 200 ezren vesztették életüket.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×