eur:
394.11
usd:
355.57
bux:
72297.19
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Lejárt Mladic kiadásának határideje

Éjfélkor lejárt a háborús bűnökkel vádolt volt boszniai szerb hadseregparancsnok kiadására szabott uniós határidő. Ratko Mladic elfogására eredetileg március végéig adott időt Brüsszel, de Vojislav Kostunica szerbiai miniszterelnök április végéig haladékot kért Carla Del Ponte hágai főügyésztol és Olli Rehn-től, az uniós bővítési biztosától.

Belgrád eddig csak annyit közölt, hogy leleplezték azt a 130 fős hálózatot, amely az elmúlt években a volt katonai vezetőt támogatta.
Rasim Ljajics, a hágai Nemzetközi Törvényszékkel való együttműködésért felelős belgrádi kormánytanács elnöke azt nem tudta megmondani, hogy mikor kerülhet a törvényszék elé a srebrenicai népirtás felelősének tartott Ratko Mladic.

Olli Rehn bővítési biztos pénteken ismét arra figyelmeztetett, hogy nem tartják meg a Szerbia társulási tagságáról szóló tárgyalások következő, május 11-én esedékes fordulóját, ha a szerb hatóságok addig nem adják ki Hágának a volt boszniai szerb hadseregparancsnokot.

Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×