eur:
394.77
usd:
365.84
bux:
65213.26
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kábítószert találtak a védelmi miniszter házában

Kis mennyiségű kábítószert talált a rendőrség John Reid brit védelmi miniszter otthonában, de a hatóság közleménye szerint a politikus nem gyanúsított az ügyben.

Az egy grammnál kisebb mennyiségű, hozzávetőleg 85 penny (320 forint) utcai értékű vadkender-származékot Reid skóciai választókerületi otthonában találták meg, amikor a házban a rendőrség biztonsági rutinellenőrzést tartott.

Mind a védelmi minisztérium, mind a területileg illetékes rendőrség hangsúlyozta, hogy az ügyben a miniszter nem szerepel gyanúsítottként, és további hatósági eljárás nem várható.

A rendőrségi közlemény szerint nem lehetett megállapítani, hogy a Reid házában fellelt kábítószer kié, de a BBC nem hivatalos forrásból úgy tudja, hogy a tiltott szer még a miniszter beköltözése előtt került az épületbe.

Reid szóvivője azt mondta: a védelmi miniszternek "fogalma sincs", honnan került a kábítószer a házába.

Az újabb ügy mindenesetre nem hiányzott a munkáspárti brit kormánynak, amely botrányok sorozatával terhelten fordul az öt nap múlva esedékes helyhatósági választások kampányának célegyenesébe.

Csak az utóbbi egy hétben két súlyos belpolitikai botrány robbant ki: kiderült, hogy 1999 óta ezernél több olyan külföldi bűnöző - köztük több gyilkos és kábítószer-kereskedő - került szabadlábra, akiket érvényes bírói végzés alapján, büntetésük letöltése után ki kellett volna toloncolni az országból, és az egyik bulvárlap igen kínos fotók közlésével rántotta le a leplet John Prescott miniszterelnök-helyettes házasságtörő viszonyáról.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×