INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Kábítószert találtak a védelmi miniszter házában

InfoRádió / MTI
Kis mennyiségű kábítószert talált a rendőrség John Reid brit védelmi miniszter otthonában, de a hatóság közleménye szerint a politikus nem gyanúsított az ügyben.

Az egy grammnál kisebb mennyiségű, hozzávetőleg 85 penny (320 forint) utcai értékű vadkender-származékot Reid skóciai választókerületi otthonában találták meg, amikor a házban a rendőrség biztonsági rutinellenőrzést tartott.

Mind a védelmi minisztérium, mind a területileg illetékes rendőrség hangsúlyozta, hogy az ügyben a miniszter nem szerepel gyanúsítottként, és további hatósági eljárás nem várható.

A rendőrségi közlemény szerint nem lehetett megállapítani, hogy a Reid házában fellelt kábítószer kié, de a BBC nem hivatalos forrásból úgy tudja, hogy a tiltott szer még a miniszter beköltözése előtt került az épületbe.

Reid szóvivője azt mondta: a védelmi miniszternek "fogalma sincs", honnan került a kábítószer a házába.

Az újabb ügy mindenesetre nem hiányzott a munkáspárti brit kormánynak, amely botrányok sorozatával terhelten fordul az öt nap múlva esedékes helyhatósági választások kampányának célegyenesébe.

Csak az utóbbi egy hétben két súlyos belpolitikai botrány robbant ki: kiderült, hogy 1999 óta ezernél több olyan külföldi bűnöző - köztük több gyilkos és kábítószer-kereskedő - került szabadlábra, akiket érvényes bírói végzés alapján, büntetésük letöltése után ki kellett volna toloncolni az országból, és az egyik bulvárlap igen kínos fotók közlésével rántotta le a leplet John Prescott miniszterelnök-helyettes házasságtörő viszonyáról.

A címlapról ajánljuk