eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A válságból kivezető utat keresik a palesztinok

A gazdasági és politikai válság megoldása érdekében jövő keddre egyeztetésre hívta a palesztin politikai, fegyveres és civil szervezetek képviselőit a Palesztin Hatóság elnöke.

A három naposra tervezett kerekasztal-tanácskozásra a palesztin kormány és a parlament vezető tagjai mellett meghívást kaptak a Palesztinai Felszabadításai Szervezet, a palesztin frakciók és a fegyveres csoportok képviselői is.

A Hamász többségű palesztin parlament vezetője, Abdel-Aziz Duejk április közepén kezdeményezett nemzeti párbeszédet a különféle palesztin mozgalmak között.

Az Egyesült Államok, az Európai Unió, Kanada és számos más ország leállította a palesztin kormánynak nyújtott pénzügyi támogatását, azután, hogy a Hamász került hatalomra.

A segélyezés folytatását két feltételhez kötik: a kormányzó palesztin szervezetnek le kell mondania az erőszakról és el kell ismernie Izraelt.

A pénzügyi segélyek leállítása miatt a palesztin kormány három hete nem tud bért fizetni a kormányzat 165 ezer alkalmazottjának.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×