eur:
394.62
usd:
369.81
bux:
65734.68
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

George Clooney kiállt az erőszak ellen

Emberi jogi szervezetek egyre hangosabban követelik az erőszak beszüntetését, miután a szudáni kormány újabb katonai akciót indított az ország déli részén található Dárfúr ellen. A szervezetek hangját próbálja felerősíteni George Clooney amerikai színész is, aki felemelte a szavát a térségbeli erőszak ellen.

A Human Rights Watch nemzetközi jogvédő szervezet szerint a szudáni kormány repülőgépekkel és helikopterekkel támadott több települést is az ország déli részén található Dárfúr területén.

Az emberi jogi szervezet szerint a támadások célja a terület konszolidálása, mielőtt véget érnének a Nigériával folytatott tárgyalások.

George Clooney amerikai színész és édesapja a közelmúltban tért vissza egy szudáni tényfeltáró útról és most az erőszak beszüntetésére szólított fel.

Korábban Kofi Annan ENSZ-főtitkár arra tett javaslatot, hogy a hatástalannak bizonyuló afrikai uniós rendfenntartó alakulatokat egy húszezer fős ENSZ-csapat helyettesítse. A javaslatot a szudáni kormány eddig elutasította.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×