eur:
392.89
usd:
366.33
bux:
66861.39
2024. április 25. csütörtök Márk

Olaszországban kevesebb szavazatot kell összeszámlálni

Olaszországban a korábban közölt 82 ezer szavazatnál lényegesen kevesebb, 5.266 voksot kell ellenőrizni a választások után.

A belügyminisztérium közlése szerint az esetleges változások biztosan nem befolyásolják a múlt hétvégi parlamenti választások végeredményét.

A belügyi tárca indoklása szerint a tévedést az okozta, hogy egyes körzetekben az érvénytelen szavazatokat is hozzátették az újraszámolásra kijelölt szavazólapokhoz.

Az április 9-ei és 10-ei parlamenti választásokat a Romano Prodi vezette balközép szövetség nyerte.

Az adatok alapján az alsóházban 348, a szenátusban 158 mandátumhoz jutott, míg a Silvio Berlusconi vezette Szabadságjogok Háza a képviselőházban 281, a felsőházban 156 helyet szerzett.

Az olasz törvényhozás mindkét házában 1-1 független politikus is lesz. Az alsóházi választásokon mindössze 25 ezer szavazatnyi különbség volt a két tömörülés között.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×