eur:
393.75
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Hivatalosan is hatalom nélkül Ariel Saron

Hivatalosan is tartósan alkalmatlannak nyilvánították hivatala ellátására a január 4-i agyvérzése óta kómában lévő Ariel Saron izraeli kormányfőt - közölte az izraeli kormány. Ezzel párhuzamosan ügyvezető miniszterelnökké nyilvánították Ehud Olmertet.

Az izraeli kabinet döntése nyomán immár hivatalossá vált a január 4-e óta kómában fekvő Ariel Saron miniszterelnök leváltása. Utóda ügyvezetőként az eddig ideiglenes kormányfőként ténykedő Ehud Olmert lesz.

A változásnak a tényleges hatáskör szempontjából nincs jelentősége. Ehud Olmert közölte, hogy az új kormány megalakítását tűzte ki elsődleges céljául.

A politikus vezeti azt (az egyébként Ariel Saron által alapított) Kadima (Előre) pártot, amely március 28-án megnyerte az izraeli parlamenti választásokat, de mivel nem szerzett abszolút többséget, várhatóan koalíciós kabinet alakít.

A kabinet döntése hivatalosan péntek éjfélkor lép életbe, amikor letelik a 78 éves Ariel Saron kórházi ápolásának 100. napja.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×