eur:
393.87
usd:
365.14
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Veszélybe került Mehmet Ali Agca élete

A római bíróság vizsgálóbírója szerint szabadulása után életveszélybe kerülhet Mehmet Ali Agca, mert sok olyan dolgot tudhat még a II. János Pál elleni összeesküvésről, valamint egy vatikáni alkalmazott lányának két évvel későbbi eltűnéséről, amit még nem mondott el.

A most 46 éves Mehmet Ali Agca 1981. május 13-án, a római Szent Péter téren lőtt rá a katolikus egyházfőre, aki életveszélyesen megsérült. A támadás indokai máig ismeretlenek.

A merénylőt 2000-ben adta ki Törökországnak Róma, miután csaknem 20 évet raboskodott egy olaszországi börtönben. A török Anadolu hírügynökség vasárnap jelentette be, hogy szabadon engedik Mehmet Ali Agcát.

A Vatikán nem avatkozik bele abba, hogy Törökországban szabadon engedik a néhai II. János Pál pápa merénylőjét. A döntés joga az illetékes bíróságoké – közölte a Szentszék államtitkára.

Angelo Sodano bíboros hozzátette: a török hatóságok nem tájékoztatták a pápai államot a merénylő szabadon engedéséről.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×