eur:
392.17
usd:
366.65
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A természeti katasztrófákra és terrorcselekményekre emlékezett II. Erzsébet

Az idei év pusztító természeti katasztrófáit és terrorcselekményeit helyezte vasárnap sugárzott karácsonyi üzenetének középpontjába II. Erzsébet brit királynő.

Az uralkodó a brit néphez és a Nemzetközösség országaihoz intézett hatperces beszédének első mondatával a dél-ázsiai térségen éppen egy éve végigsöprő, több százezer emberéletet követelő szökőár áldozatairól emlékezett meg.
/>
/>A királynő a valaha feljegyzett legsúlyosabb természeti katasztrófák egyikének nevezte a csapást, amely szavai szerint példátlan mértékű pusztítást okozott.
/>
/>A szökőárat "ördögi hurrikánok" követték a karibi térségben, elárasztva New Orleans városát, majd ősszel a hatalmas pakisztáni és indiai földrengés következett – emlékeztetett II. Erzsébet.
/>
/>"Mintha mindez a katasztrófasorozat nem lett volna elég rettenetes, többször az a benyomásom támadt, hogy az emberiség is saját maga ellen fordult, háborúkkal, brutális terrorcselekményekkel" – tette hozzá.
/>
/>Az uralkodó szerint az elmúlt egy év arra emlékezteti az emberiséget, hogy a világ nem mindig nyújt könnyű és biztonságos életfeltételeket, "viszont ez az egyetlen hely, amely a rendelkezésünkre áll". A királyi család a karácsonyt a hagyományoknak megfelelően az észak-angliai Sandringham-kastélyban tölti.

Az idén ülhetett először a karácsonyi asztal mellé Kamilla cornwalli grófnő, Károly trónörökös hitvese, akit a walesi herceg - több évtizedes, mindkettejük részéről beismerten házasságtörő kapcsolat után - áprilisban vett feleségül.
/>
/>A hírek szerint jelen volt Kate Middleton, Vilmos herceg barátnője is, akit a brit sajtó egyre inkább Károly idősebbik, 23 éves fiának jövendőbelijeként tart számon.
/>

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×