INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 23. szerda
Tekla

Duray: megtévesztő a szlovák álláspont

Infostart / InfoRádió

A szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának ügyvezető alelnöke, Duray Miklós megtévesztőnek tartja a szlovák miniszterelnök állásfoglalását, amely szerint a kollektív bűnösség elve ma már elképzelhetetlen kifejezés. Mikulás Dzurinda csütörtökön a magyar köztársasági elnökkel folytatott megbeszélésén jelentette ki.

Az MKP ügyvezető alelnöke, Duray Miklós az InfoRádióban úgy fogalmazott: a helyzetet csak akkor lehetne megnyugtatóan rendezni, ha a pozsonyi kormány benyújtana egy előterjesztést, amely alapján orvosolni lehetne a múltban okozott kollektív jogsérelmeket.

Duray Miklós emlékeztetett arra, hogy Szlovákiában továbbra is ki lehet adni olyan határozatot, amely a kollektív bűnösség elve szerinti jogi normára hivatkozik.

Csütörtökön Pozsonyban Sólyom László magyar államfő előremozdulásként értékelte a két ország kapcsolatában a szlovák kormányfő kijelentését, mely szerint a kollektív bűnösség elve ma már elképzelhetetlen.

Pozsony eddig következetesen tagadta, hogy a szlovákiai magyarok II. világháborút követő jogfosztása miatt oka lenne megkövetni az akkori jogsérelmeket elszenvedő szlovákiai magyarságot.

Kapcsolódó hang

Interjú Duray Miklóssal, az MKP ügyvezetõ alelnökével
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018