eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Volkswagen egyik elektromos autójának emblémája a 19. Sanghaji Nemzetközi Autóipari Kiállítás sajtónapján, 2021. április 19-én. A járműipari seregszemlét április 24. és 28. között rendezik az idén.
Nyitókép: MTI/EPA/Alex Plavevski

"Virágba borul" a Volkswagen-gyártás - Brazíliában

Pár éven belül 16 új modellt mutatnak be. 345 ezer járművet értékesítettek Brazíliában, 29,5 százalékkal többet, mint az előző évben. Csak a Fiat tud jobb számokat.

A Volkswagen az elkövetkező öt évben, 2028-ig 9 milliárd reait (1,83 milliárd dollár) fektet be brazil üzletágába, és 16 új modellt mutat be, köztük hibrid és elektromos modelleket. Az eddig ismert tervek alapján a Volkswagen 7 milliárd realt szánt beruházásokra fordítani 2026-ig Brazíliában.

Az újonnan bejelentett beruházási összeg több mint megduplázza a Volkswagen eddigi 2022-2028-as brazíliai beruházási tervét, és négy modellel bővíti a bevezetni tervezett új modellek számát. A négy új modell között lesz az első Brazíliában gyártott hibrid, egy teljesen elektromos autó és egy pick-up is.

A pick-up modell a Parana állambeli üzemben készül majd, a többi három új modell és egy új hibrid modell pedig a Sao Paulo állambeli üzemekben. A Volkswagen brazíliai érdekeltsége kifejleszt emellett még egy, a vezetés biztonságát növelő járműelektronikai rendszert is.

A Volkswagen 2023-ban 345 ezer járművet értékesített Brazíliában, 29,5 százalékkal többet, mint az előző évben és több mint két százalékponttal 15,8 százalékra növelte piaci részesedését, amit csak a Stellantis Fiat márkája előz meg.

A Volkswagen "volt az a márka, amely 2023-ban a legnagyobb mértékben növelte eladásainak volumenét, és tavaly Brazíliában a legfontosabb SUV és személyautó szegmensek élén állt" - mondta Ciro Possobom, a Volkswagen do Brazil vezérigazgatója. "Most a Volkswagen újra megerősíti a Brazíliába vetett bizalmát" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×