eur:
389.73
usd:
363.95
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Gas meter in a residential building, Germany
Nyitókép: wayra/Getty Images

Egész Szentendrén leállt a gázszolgáltatás, hajnal 4-ig fáztak az emberek

Szünetelt a gázszolgáltatás Szentendre egész területén a Dózsa György úti gázszivárgás megszüntetéséig – írták a város hivatalos honlapján az OPUS TIGÁZ tájékoztatására hivatkozva.

A városból kivezető út mentén, a járásbíróság épülete előtti útszakaszon észleltek gázszivárgást kedd délután, a hiba elhárítását akkor megkezdték, de később az élet- és vagyonbiztonság érdekében a település egész területén elzárták a gázszolgáltatást – olvasható az szentendre.hu oldalon.

Felhívták a figyelmet, hogy a közúton közlekedőknek szerda reggel érdemes meghosszabbodott menetidővel számolniuk.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az érintett,

mintegy 15 méteres útszakaszon Budapest felé a szélső sávban fél méteres útszűkület van, ezt táblák jelzik, 30 km/h-s sebességkorlátozás van érvényben.

Az út melletti zöld sávban és a padka helyén ásott munkagödröt hajnali négy óra előtt a kivitelező befedte. A burkolat helyreállítását a Tigáz alvállalkozója a reggeli csúcsforgalom után folytatja. A munkálatok ideje alatt a szélső sávot várhatóan 2-3 órára lezárják.

Az üzemzavar-elhárítási munkák befejeződtek, újra lehet vételezni a gázt - volt olvasható később az opustigaz.hu oldalon.

A gyakorlatban

egész éjjel nem volt gáz a városban, reggel 4-körül kapcsolták vissza azt.

Ez azonban nem ilyen egyszerű. A legnépszerűbb szentendrei közösségi oldalon fényképes hasznos tanácsot is adnak. Eszerint "bár újra van gázszolgáltatás, de előfordulhat, hogy az épületekben még sincs gáz.

Mit kell tenni?

Ha így van, akkor a gázóra előtti nyomásszabályzó szeleppel kell a szolgáltatást újra visszakapcsolni.
Azokon a nyomásszabályzókon, melyeken fekete gomb van, ott a fekete gombot kell kifelé (lefelé) meghúzni. Azokon a nyomásszabályzókon, melyeken narancssárga vagy piros gomb van, ott a gombokat össze kell pár másodpercre nyomni, és nem lesz gáz, mert újra lesz gáz.

Hogy ez miképpen lehet megtenni a blog egyik olvasója tett fel képes magyarázatot. Ide kattintva éri el.

Arra is figyelmeztetnek, hogy a fali gázkazánokat is "resetelni kell", és ezzel újraindítani. A folyamatot érdemes nézni és ellenőrizni.

Egy gázszerelő is ad tanácsot, fényképes bejegyzését ide kattintva olvashatja el.

Melegvíz sem volt

Éjszaka a helyzetet az is súlyosbította, hogy a püspökmajori lakótelepen is leállt a fűtótőmű. Ez azt jelentette, hogy melegvíz sem mindenütt volt a városban.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×