eur:
389.18
usd:
363.44
bux:
68161.33
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Autókereskedő egy autót mutat egy érkelődőnek a Fővárosi Autópiacon, a XIX. kerületi Nagykőrösi úton 2013. szeptember 7-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Megállt a drágulás a használt autóknál, de hiába, ha nincs pénz

Egy friss felmérés szerint az autót vásárlók többsége legfeljebb másfél millió forintot szán a beszerzésre, csakhogy az árak jelentősen megemelkedtek az utóbbi időszakban.

Sokan eleve nem feltétlenül akarnak kocsit venni, akik mégis, azok is leginkább a kínálat aljáról tudnak választani a Pulzus Kutató lapunk megbízásából készült felmérése szerint.

Vége az áremelkedésnek a használt autók piacán, de a csökkenés éves és havi összevetésben is egy százalékon belüli, így áresésről nincs szó. Az autóvásárlási szándékokról készített felmérést a Totalcar felkérésére a Pulzus Kutató. Ebből az derül ki, hogy

az autóval rendelkezők és az autóvásárlást tervezők többsége maximum 1,5 millió forintot szánna erre.

A válaszadók 26 százalékánál legfeljebb 750 ezer forint a keret, 23 százalékuk 750 ezer és 1,5 millió közötti összeggel kalkulál. A 3 millió forint feletti kínálat csak 11 százalék számára opció. A válaszadók majdnem negyede viszont azt mondta, hogy a közeljövőben nem fog használt kocsit vásárolni.

A legfiatalabbak jelentős része jelölte meg 1,5 millió forint alatti kategóriákat. A különböző korosztályokban összességében csak 15-20 százalék tartja reálisnak a 1,5-5 millió forint közötti kiadást. Az alap- és középfokú végzettségűek nagy részének szintén az autópiac 1,5 millió forint alatti része érdekes, a diplomások pedig kilógnak a magasabb árkategóriákban. A községekben élők nagy részénél ugyancsak a legolcsóbb autókra van kilátás, de a 750-1,5 milliós kategória Budapesten, a vármegyeszékhelyeken, a kisebb városokban is "népszerű". A 3-5 milliós sávban a fővárosban és a vármegyeszékhelyen lakóké a főszerep.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Az MNB több telefonszámának másolásával is telefonálnak ismét csalók magánszemélyeknek, akár a jegybank, akár valamelyik hitelintézet nevében. A beszélgetés során az ügyfelek bizalmas banki adatait, pénzét szereznék meg, vagy kémprogramot töltetnének le velük. Az MNB és a bankok nem keresnek meg ügyfeleket ilyen ürügyekkel. A megkárosított állampolgároknak célszerű a rendőrséghez fordulni - közölte az MNB.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×