eur:
393.15
usd:
366.96
bux:
66537.27
2024. április 25. csütörtök Márk
Az OTP Bank új, innovációs fiókja Budapesten, az Árkád üzletközpontban az avatás napján, 2018. november 20-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Órákra megbénította magát az egyik legnagyobb magyar bank

Hosszú időre megbénult az OTP internetes rendszere és a bankkártyás fizetés sem működött. Tervezett karbantartásnak indult, de nagy baj lett belőle.

Hajnal 1 és 5 óra között tervezett fejlesztést akart végrehajtani az OTP. Azt írták a közösségi médiában: szerű Fejlesztési okokból 2023. január 26-án hajnali 1 és várhatóan hajnali 5 óra között nem, vagy csak részlegesen lesz elérhető az OTP Bank kártyás fizetési rendszere. Ez azt jelenti, hogy a fizetési terminálokon és az online felületeken nem, vagy csak korlátozottan lehet tranzakciót végezni, illetve az OTP logós kártyákkal sem, vagy csak korlátozottan lehet majd fizetni és készpénzt felvenni ebben az időszakban.

Azonban cikkünk írásakor, 8 óra körül is akadozik a rendszer. Mi sem tudtunk belépni az internetes felületre.

A Facebook-bejegyzés alatt pedig záporoznak a kommentek. Valaki azt írja, "ha majd nem tudok tankolás után fizetni, akkor nem csak én leszek morcos". Egy fél 7 tájban tett bejegyzés rövid volt: "már elmúlt 5 óra".

Fotó: Szörényi Péter
Fotó: Szörényi Péter

A bank az internetes felületén elismeri a gondjait. Azt írják: "Jelenleg technikai hiba okoz nehézséget a bankkártyás műveletek és a készpénzfelvételek során. Szakembereink nagy erőkkel dolgoznak a hiba mielőbbi javításán. Elnézést kérünk az okozott kellemetlenségért".

Negyed 9 körül viszont azt tapasztaltuk, hogy a chatbox szolgáltatás működött, azaz az automata válaszolgatott a a banki ügyekben feltett kérdésekre, de a hibával kapcsolatban ezt nem tudta megtenni. Ügyintézőhöz azonban sikerült eljutni.

Frissítés 9.16 perckor.

9 óra után azt tapasztaltuk, hogy a mobilbankba már be lehetett lépni, így az internetes felület is elérhetővé vált.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×