eur:
367.90
usd:
342.29
bux:
49320.70
2023. június 9. péntek Félix
Gothenburg, Sweden - September 23, 2019: Rear view of Tesla model S trunk in Heden
Nyitókép: nrqemi/Getty Images

Tesla és Dacia – ezek most a legkelendőbb modellek az újautó-piacon

Az első tizenegy hónapot összességében a Peugeot 208 uralta.

Európában egy hónap alatt 19 144 példányt értékesítettek a Tesla legújabb elektromos modelljéből, így novemberben a Model Y lett a kontinens legnépszerűbb új személyautója – idézi a hvg.hu a carscoops.com legfrisebb adatait. A 455–533 kilométeres hatótávú elektromos modell magyarországi alapára 24,5 millió forint.

A képzeletbeli dobogó második fokára a 18 746 darabos mennyiségben fogyó Dacia Sandero gurulhat fel, melynek 65 lóerős alapmodelljét itthon 5,65 millió forintos indulóáron jegyzik.

A bronzérmes Toyota Yarisból ebben az időszakban 17 309 példányt adtak el. A japán kisautó 72 lóerős alapmodellje 7,25 millió forintba kerül.

Az év első tizenegy hónapját összességében a Peugeot 208 uralta, mely 75 lóerős alapmotorú és 7,27 millió forintos indulóárú francia kisautóból ezen időszakban 193 743-at adtak el Európában.

Címlapról ajánljuk
Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Az InfoRádió Aréna című műsorának vendégeként a Magyar Állami Operaház régi-új főigazgatója beszélt a nemrég lezárult, hosszúra nyúlt pályázati időszakról, az Operaház távozóiról, a dalszínház és a nemzeti operajátszás jövőjéről illetve az Erkel Színházzal és az Eiffel Műhelyházzal kapcsolatos terveiről is.

Elhunyt az Ablak közismert műsorvezetője

Hetvenkét éves korában csütörtökön elhunyt Bánki Ilona újságíró, a Magyar Televízió egykori kulturális főszerkesztője, az MTVA Kulturális Főszerkesztőségének volt főszerkesztő-helyettese.
VIDEÓ
Besokallt a II. kerület polgármestere, szigorít az agglomerációból érkező autósok miatt

Besokallt a II. kerület polgármestere, szigorít az agglomerációból érkező autósok miatt

Az agglomerációból érkező autóforgalom miatt a II. kerületi önkormányzat a mellékutcák és lakóutcák tehermentesítése érdekében forgalmi korlátozásokat vezet be, és tervezik engedélyhez kötni a behajtást a Tamara, Rézsű és Határ utcákban. Őrsi Gergely polgármester szerint az utak és a szennyvízrendszer elhasználódása jelentős plusz költségeket jelent a kerületnek, ezért ha nem találnak megoldást az érintett agglomerációs települések vezetőivel, akkor benyújtják nekik a számlát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×