eur:
392.36
usd:
366.07
bux:
66785.92
2024. április 26. péntek Ervin
Lubmin, Mecklenburg-West Pomerania / Germany - April-3-2022: Gas pipes, connections, equipment and pressure reducers at the site of Gazproms Nord Stream 2 Pipeline Landing in Germany. (Western Europe)
Nyitókép: Stefan Dinse/Getty Images

Zuhan a gáz ára, közel az egyéves mélypont

Egy hónap alatt csaknem 50 százalékkal csökkent a gázár a holland TTF gáztőzsdén, már 70 euró alatt van a jegyzés.

Folytatódik az áresés a földgáz piacán, az irányadó holland TTF-ár megawattóránként 67 eurón is járt szerda reggel. Ilyen alacsony áron utoljára tavaly, január közepén kereskedtek a földgázzal a legközelebbi, februári szállításra – írja a Portfolio.

Az európai földgázárak 2023 első kereskedési napjain tovább estek, és több mint 75 százalékkal elmaradnak az augusztusban elért 350 eurós rekordszintektől is, mivel a vártnál melegebb hőmérséklet enyhítette a gázhiány és a takarékosság szükségessége miatti aggodalmakat. Az előrejelzések szerint a következő két hétben Európa nagy részén az évszakos normák feletti hőmérséklet várható.

A portál szerint az is hozzájárul az árak eséséhez, hogy az LNG-behozatal rekordszinteket ért el, valamint a szokásosnál magasabbak készletek is pozitívan hatottak. Emellett a franciaországi és németországi szélerőművek megnövekedett energiatermelése szintén hozzájárult az árnyomás enyhítéséhez.

A gáztárolók Európa-szerte 83,5 százalékban teltek meg január 1-jén, ami jóval meghaladja az ötéves szezonális 70 százalékos normát.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×