eur:
389.51
usd:
363.11
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Felvásárolják a Szállás.hu-t üzemeltető céget

A várhatóan ősszel záruló tranzakció kelet-közép-európai régió egyik legnagyobb turisztikai akvizíciója az elmúlt évekre visszatekintve.

A Szállás.hu egy 2007-ben alakult vállalat, amely azóta meghatározó szállásfoglaló oldallá vált Magyarországon. A céget 2015-ben vásárolta meg a PortfoLion Capital Partners az EXIM és az OTP Bank által biztosított forrásból, és azóta nemzetközi akvizíciós stratégiával támogatták a vállalat organikus növekedését – mondta az InfoRádiónak a Portfolio elemzője, Mohos Kristóf.

Az elmúlt egy évben már több mint egymillió foglalás volt a csoport oldalain. A legfrissebb sajtóközlemény alapján jelenleg több mint 87 ezer szálláshely közül választhatnak az utazók a csoport oldalain. A Szállás.hu-t üzemeltető céget egy lengyel tőzsdén jegyzett vállalat, a varsói székhelyű Wirtualna Polska e-kereskedelmi és médiavállalat csoport vásárolja fel.

A tranzakció zárása esetén közel 82 millió eurót fognak kifizetni a PorfoLion-nak és a magánszemélyekből álló tulajdonosi körnek. Ez az egyik legnagyobb tranzakció a régióban, amit majd az ősz folyamán, az engedélyeztetési folyamat lezárásakor hajtanak végre.

A Szallas Group árbevétele az elmúlt évek felvásárlásai és organikus növekedése révén megtöbbszöröződött, az éves foglalások értéke a befektetés előtti évi 20 millió euró magasságából 2021 és ‘22 júniusa között már 200 millió euróra nőtt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×