eur:
394.17
usd:
369.67
bux:
65792.91
2024. április 23. kedd Béla
ISTANBUL, TURKEY - AUGUST 18: Piles of grain are seen on board the Osprey S vessel anchored in the Marmara sea during an inspection by representatives working with the joint inspection team  on August 18, 2022 in Istanbul, Turkey. The Osprey S left the Ukrainian port of Chornomorsk on the 16th of August carrying 11,500 tons of grain destined for Turkey. Under the terms of last months Black Sea Grain Initiative, which paved the way for Ukraine to safely ship grain from three key ports, vessels must be inspected by a team of officials from Turkey, Ukraine, Russia and the United Nations. (Photo by Chris McGrath/Getty Images)
Nyitókép: Chris McGrath

Zelenszkij: már egymillió tonna szabadult a gabonafolyosón

36 hajó futott már ki, és ennél is több rakodik most.

Az ukrán elnök azt írta: a gabonaexport-kezdeményezés csaknem egy hónapja működik, és ez idő alatt február 24-e óta három ukrán tengeri kikötőből - Csornomorszkból, Odesszából és Juzsnyijból - már egymillió tonna mezőgazdasági terméket szállítottak külföldre.Zelenszkij kiemelte, hogy az export több százezer munkahelyet biztosít az ukrán állampolgárok számára.

Ukrajna gabonaexportja a háború kezdete óta visszaesett, mivel a fekete-tengeri kikötők - a szállítmányok számára létfontosságú útvonal - zárva voltak, ami felhajtotta az élelmiszerárakat világszerte, és hiánytól való félelmet keltett Afrikában és a Közel-Keleten.

A Moszkva és Kijev közötti, az ENSZ és Törökország közvetítésével létrejött megállapodás értelmében július végén feloldották három fekete-tengeri kikötő zárlatát.

Hulusi Akar, a török védelmi minisztérium vezetője pénteken az A-Haber tévécsatornán azt mondta, hogy 36 szállító hajó hagyta el az ukrán kikötőket, 39 pedig rakodásra indul. Hozzátette, hogy az orosz képviselők jelenleg az ENSZ-szel tárgyalnak az orosz mezőgazdasági termékek és műtrágyák tengeri exportjának lehetőségéről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×