eur:
393.99
usd:
367.78
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
San Francisco, CA, USA - Feb 9, 2020: American microblogging and social networking service company Twitters Headquarters in San Francisco, California, in the evening.
Nyitókép: hapabapa/Getty Images

Két ügy miatt nagy ütemben fogynak a Twitter-dolgozók

A közösségi média óriás jelenleg az Elon Muskkal szemben vívott októberi bírósági tárgyalására készül, miközben volt biztonsági főnöke azt közölte, hogy a Twitter megtévesztette a szövetségi ellenőrző hatóságokat.

Az Elon Muskkal vívott csatározás és egyéb botrányok árnyékában sorra távoznak a Twitter alkalmazottai: jelenleg 18,3 százalék a lemorzsolódás – számolt be a Reuters vállalati vezetőkre hivatkozva, exodushoz hasonlítva a felmondási hullámot. Ez a tendencia a Tesla alapítójának 44 milliárd dolláros felvásárlási ajánlata előtt 14 százalék volt, ami megegyezett az iparágban tapasztalható folyamatokkal.

A VG által szemlézett cikk szerint a vezetőség egy értekezleten beszélt arról, hogy Elon Musk akvizíciós tervei és azok utóhatásai óta egyre több dolgozó menekül el a cégtől. Az értekezletre azt követően került sor, hogy a cég korábbi biztonsági vezetője, Peiter Zatko egy jelentésben közölte, hogy a Twitter félrevezette a szövetségi szabályozó hatóságokat a spamfiókokkal és az oldalon működő hackertevékenységgel kapcsolatban. A vállalat vezérigazgatója, Parag Agrawal viszont azt állítja, hogy Zatko vádjai „alapvetően, technikailag és időszerűen pontatlanok”.

Egy szerdai meghallgatáson, amin a Twitter és Musk ügyvédei vettek részt, hogy eldöntsék, a cégnek be kell-e szolgáltatnia az üzletember által kért dokumentumokat és adatokat, hogy megtámadhassák a Twitter állításait a platformján lévő spamfiókokról, Musk ügyvédei is röviden felemlegették a korábbi biztonsági vezető vádjait.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×