eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Ten thousand Hungarian Forint banknote close-up.
Nyitókép: GoodLifeStudio/Getty Images

Megint áttörte a 410-es szintet a forintárfolyam az euróval szemben

Továbbra sem kedvezőek a külső körülmények a hazai fizetőeszköz szempontjából.

A dollár megállíthatatlanul menetel a paritás felé, sőt, el is érte délelőtt az euróval szemben, a gázár pedig az egekben (már 280 euró felett jár).

A Portfolio szerint így nem is meglepő, hogy a hétfőt is gyengüléssel kezdte a magyar deviza, majd a múlt hetihez látott negatív hangulatban folytatta. Hétfő délután 410-ig esett a hazai fizetőeszköz az euróval szemben, ez már közel 1,5 százalékos forintgyengülést jelent péntekhez képest, és

öt hete nem látott mélypont

a magyar deviza szempontjából.

Korábban a frank 420,28 forintról 426,42 forintra nőtt délután fél kettőre, röviddel előtte rekordszinten, 427,26 forinton is jegyezték.

Frissítés: Késő délután valamennyit erősödött a forint az euróval szemben, a 409-es szint alá ment, viszont a dollár nagyon erős: stabilan 410 fölött van az árfolyama.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×