INFORÁDIÓ
2022. szeptember 26. hétfő
Jusztina, Pál

casco

kgfb

biztosítás

kár

közlekedés

Sharp shards of car glass on the asphalt

Itt a fordulat: emelkedik a kötelező és a casco díja

Infostart

Emelkedőben a balesetszám és a kárinfláció, mindkettő a díjak drágulását hozza magával.

2022-ben húsba vágóan érzi az átlagpolgár a szinte minden fogyasztási termékre és szolgáltatásra kiterjedő inflációt, az úgynevezett kárinfláció azonban már jóval korábban elkezdődött – fogalmaz a Vezess.hu. Erre rakódik rá az autópiacon az idei áremelkedés, ezért az autós szaklap arról érdeklődött néhány biztosítónál, mi történik a díjakkal 2022-ben?

„A kárinfláció folyamatosan erősödött és hosszú távon érezteti hatását. Ezt egy ideig valamelyest ellensúlyozta a Covid-járvány, hiszen a balesetek száma csökkent, azonban ma ez már nem mondható el” – válaszolta a K&H Biztosító kommunikációs igazgatósága. Valóban így van,

az ORFK legfrissebb statisztikái 10,2 százalékos emelkedést mutatnak az év első felében a múlt esztendő hasonló időszakához képest a személysérüléses baleseteknél

– jegyzi meg a lap. Márpedig a K&H szerint „a kárgyakoriság és a kárinfláció együttes növekedése a díjak emelkedéséhez vezet”.

Hasonlóan nyilatkozott az Aegon Gépjármű- és Szállítmánybiztosítási üzletágvezetője, hozzátéve, hogy már léptek is. „A díjemelést jelen körülmények közt indokoltnak látjuk, és ezért egy több részletből álló emelést hajtottunk végre” – fogalmazott.

Ugyanúgy kedvezőtlen hatással van a casco díjaira is az infláció, sok százezer autóst érint ez is. Itt a K&H „közel 20 százalékos” emelkedést hajtott végre idén, míg az Aegon 15 százalékkal emelte a díjait a második félévben.

Nyitókép: Berezko/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018