INFORÁDIÓ
2022. augusztus 12. péntek
Klára

sberbank

bank

pénzügy

Moszkva, 2013. május 31.A Sberbank (Szberbank) orosz bank moszkvai székháza a pénzintézet részvényesei éves közgyűlésének napján, 2013. május 31-én. (MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)

Különösebb verseny nélkül, kedvező áron viszik a Sberbank régiós egységeit

Infostart / MTI

Helyi bankok vásárolják fel kikiáltási áron az orosz pénzintézetnek a posztjugoszláv térségben megmaradt leánybankjait.

Szerbiában, Horvátországban és Bosznia-Hercegovinában a jó kormányzati kapcsolatokkal rendelkező vevők élvezik a hazai pálya előnyeit, és a nagy nemzetközi szereplőkkel sem kell versenyezniük, mert a térség nem esik a terjeszkedési fő csapásirányába – írta a VG.

A Szlovéniában piacvezető Nova Ljubljanska Banka (NLB) például mindössze 5,11 millió eurót fizetett a Sberbank szlovén üzletágáért, és az ügylettel a teljes eszközállománya 21,6 milliárd euróról 23,3 milliárd euróra nőtt.

Domagoj Grcevic, az InterCapital Securities elemzője szerint hasonlóan kedvező üzletet kötött a Hrvatska Postanska Banka (HPB), amely 71 millió kunát (9,23 millió eurót) fizetett a Sberbank horvátországi leányáért, aminek nyomán 3,7 milliárd euróról 5,18 milliárd euróra nőtt az eszközállománya, ezzel megközelítette az ötödik helyen álló Raiffeisen-leánybankot.

Szintén nagyot lépett előre, a szerbiai bankpiac kilencedik helyéről az ötödik helyre az AIK Banka, amely átvette a Sberbank szerb leányát. Talán a legnagyobb piaci ugrást a bosznia-hercegovinai ASA Banka könyvelte el, amely 15 millió boszniai konvertibilis márkás (nagyjából 7,5 millió eurós) bevásárlással a 14. helyről a negyedik helyre rukkolt előre – tette hozzá a lap.

Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018